banner3

Antalya, yabancıların gözdesi oldu

Turizmin başkenti olan Antalya, konut satışı ve yatırım konusunda da yabancıların gözdesi durumunda bulunuyor.

GÜNDEM 24.01.2022, 08:35
Antalya, yabancıların gözdesi oldu

Ülkemiz turizminin göz bebeği Antalya, yabancılara konut satışı ve yabancı ortaklı yatırımlar noktasında da ülke genelinde İstanbul'dan sonra ikinci sırada bulunuyor. Antalya’da, konut satışı ve yatırım noktasında bir önceki yıla göre artış yaşandı.

Kentin salgın öncesi 16 milyon, salgın döneminde de 9 milyondan fazla turist ağırladığını belirten Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Kente yabancı ilgisi giderek artıyor. Antalya'da satılan toplam konutun yüzde 18,50'si yabancılar tarafından alıcı buluyor. Geçen yıl satışı yapılan 66 bin 691 konutun 12 bin 384'ü yabancıya satıldı” ifadelerini kullandı.

Çetin, Antalya’da yabancıya konut satışlarının özellikle son 4 ay içinde önemli ölçüde arttığını belirterek "En fazla konut satışları ziyaretçi profiline bağlı gerçekleşiyor. Satışlarda Rusya ve Almanya ağırlıklı. Orta Doğu'dan da Ürdün, İran, Irak'tan alıcılar var” dedi.

Konut satışının yanında yabancı yatırımcı konusunda da Antalya'nın ciddi talep gördüğünü ve  Antalya'da 2021 yılında yabancı ortaklı 558 yeni şirket kurulduğunu kaydeden Çetin, "Odamıza kayıtlı 56 bin üyemiz var ve bunun 4 bin 647'sini yabancı sermayeli şirket oluşturuyor” dedi.

Hali hazırda Antalya'da 656 Rus, 626 Alman, 522 İran, 283 de Azerbaycan ortaklı şirketin faaliyet göstermekte olduğunu söyleyen Çetin, bu ülkeleri, Hollanda, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Kazakistan gibi ülkelerin takip ettiğini belirtti.

Antalya’da yabancıların ağırlıklı olarak toptan gıda, gayrimenkul, inşaat, seyahat acentesi, restoran, tarımsal ürünler, konaklama, tekstil ve bilişim alanlarında yatırım yaptıklarını kaydeden Çetin, yabancı ortaklı şirketlerin Antalya ekonomisine ve istihdamına önemli oranda katkı sağladığını söyledi.

Yorumlar (0)
15
açık