banner3

RAMS Global, Bahçelievler'de 729 konutluk dev projeye başlıyor

İstanbul Bahçelievler’de Efes Pilsen’e ait bira fabrikasının yer aldığı arazi üzerinde yeni bir konut projesi başlıyor. 729 konut ve 40 ticari üniteden oluşacak olan projenin yatırım değerinin 3 Milyar TL’yi buluyor.

YENİ PROJE 12.05.2022, 16:11
RAMS Global, Bahçelievler'de 729 konutluk dev projeye başlıyor

Cizreli Ramazan Bülbül’ün 29 yıl önce Kazakistan’a giderek kurduğu çikolata fabrikasıyla temelleri atılan RAMS, inşaattan sağlığa, eğitimden turizme farklı alanlarda büyüyerek Kazakistan’ın üç büyük inşaat şirketinden biri oldu. Türkiye’de ilk yatırımına 2019 yılında Gaziantep LİV Hospital ile başlayan RAMS Global, bu projenin ardından 7 yıl boyunca yapılamayan ve yarım kalan kentsel dönüşüm projesi olan Quattro İstanbul’u tamamlama aşamasına getirdi.

“729 konut ve 40 ticari ünite inşa edilecek”

RAMS Global CEO’su Devran Bülbül, Efes Pilsen’e ait bira fabrikasının yer aldığı arazi üzerinde yükselecek olan proje ile ilgili olarak “11 bloklu bir proje olarak tasarladık. 729 konut ve 40 ticari ünite inşa edilecek. Projeye başladıktan 2-3 ay sonra satışlara da başlayacağız. Başka bir firma olsaydı hemen satışa çıkarırdı. Bir yap-sat anlayışı ile çalışmaya devam edeceğiz. Arsa dâhil projenin yatırım maliyeti 3 Milyar TL’yi buluyor. Efes Pilsen’e ait olan fabrika arazisini satın aldık. Projenin % 100’ünü biz yapacağız ve süreçlerin tamamını biz yöneteceğiz” diye konuştu.

Farklı projelerde imzası bulunuyor

Bülbül, RAMS Global’ın sektöründe uluslararası tecrübeye sahip olduğunu belirterek “Kazakistan’da biz sadece konut projeleri yapmadık. Hyundai’nin otomobil fabrikasını, Lukoil’in 100 bin ton kapasiteli madeni yağ fabrikasını yaptık. Bunların yanında Formula 1 pistleri, oteller, tribünler, müzeler inşa ettik. 16 tane de okul binası ve hastane yaptık. Kazakistan’da satış gücümüz ile ilk sırada bir firmayız” şeklinde konuştu.

“Talep vardı ve fırsatçılık yapmadık.”

Bülbül, markalarının Türkiye’de hayata geçirdikleri projeler ile alakalı olarak da “LİV Hospital’in ardından Ümraniye’de bir kentsel dönüşüm projesini devralmıştık. 576 daire ve 22 ticari üniteden oluşan bu projede bize ait olan 220 daireyi 1,5 ayda sattık. Quattro İstanbul’u 2022 yazında teslim edeceğiz. Projeyi 27 bin TL’den satışa çıkardık. Şimdi şerefiyesine göre metrekaresi 33 Bin TL ile 40 Bin TL seviyesine yükseldi. İlk fiyatları belirlerken bölgedeki 10 yıllık binaların fiyatlarını baz alarak oluşturduk ve fırsatçılık yapmadık. Talep vardı 45 Bin TL fiyat belirleyebilirdik ama bu bizim şirket prensiplerimize uymazdı. Buna rağmen biz yine kar elde ettik” bilgilerini paylaştı.

“2 yıl içinde sektörümüzün en büyük 3 şirketi arasına girmeyi hedefliyoruz”

RAMS Global’ın İstanbul’da yeni projeler için hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Bülbül, “Efes Pilsen’in arazisi hariç Haliç’te de bir arazi satın aldık. Ayrıca Sarıyer’de de aldığımız bir arazi var. Bu arazilerde de konut projeleri gerçekleştireceğiz. Bunların yanında yurt dışında da arazi yatırımlarımız var. Bunları da projelendireceğiz. 2 yıl içerisinde sektörümüzün en büyük 3 şirketi arasına girmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Şerafettin Hardal 2 yıl önce
Projenizden haberdar olmak istiyorum
15
açık