banner3

“Fiyatlar Bağdat Caddesi’ne yaklaşıyor”

Bloomberg’de yayımlanan Konuta Yön verenler programının bu haftaki konuklarından biri de Pendik bölesindeki projeleri ile dikkatleri çeken Paşhan İnşaat Genel Müdürü Mehmet Nuri Demir oldu.

ÖZEL HABER 12.05.2022, 17:37
“Fiyatlar Bağdat Caddesi’ne yaklaşıyor”

Programın moderatörü İsmail Altın Pendik’in son yıllarda altyapı-üstyapı olarak oldukça gelişen, inşaat yatırımlarının artış kaydettiği bir bölge olduğunu kaydederek, program konuğu Paşhan İnşaat Genel Müdürü Mehmet Nuri Demir’den Pendik’in bu durumla ilgili görüşlerini sordu.

“Fiyatlar Bağdat Caddesi’ne yaklaşıyor”

Paşhan inşaat ve Demtes Mühendislik isimleri ile iki firmaları bulunduğunu belirten Paşhan İnşaat Genel Müdürü Mehmet Nuri Demir 1999 yılında Pendik’e geldiklerini söyleyerek “1999’dan sonra özellikle Pendik’in Yenişehir ve Kurtköy bölgeleri gelişime açık idi. Teknopark’ın olması, havaalanının olması, Japon-Türk Üniversitesinin burada yapılacak olması dikkatlerin buralara yönelmesine neden oldu. 2010’lu yıllarda Pendik’te konut fiyatlarının çok fazla yükseleceğini söylediğimizde bize inanmıyorlardı. Şu an itibarıyla örneğin bizim yeni projemizden yola çıkarak söylüyorum, fiyatlar Bağdat Caddesi’nden sadece % 25 oranında düşük. O fiyatları yakaladık. Çünkü gelişime açık bölge” ifadelerini kullandı.

“Pendik; İran, Rus ve Çeçen yatırımcıların dikkatini çekiyor”

 İsmail Altın’ın Pendik’te yer alan projelerde metrekare fiyatlarını sorması üzerine; Mehmet Nuri Demir, “ Yenişehir’de şu anda başladığımız projede, metrekare fiyatları 27-32 bin TL arasında değişiyor. (Genel brüt üzerinden) Müteahhitler, maliyetlerde yaşanan artışları tam olarak yansıtmaya başladıklarında metrekare fiyatları 35-40 bin TL civarında olacak.  Projelere yoğun talep var. Özellikle Kurtköy’e bağlı Yenişehir Mahallesi gibi lokasyonu güzel olan konut bölgelerinde bunu görüyoruz. Yabancıların bu bölgeye yoğun ilgisi var. Özellikle İranlılar ciddi yatırım yapmaya başladılar. Bunlara Ruslar ve Çeçenler de eklendi. Tabi bu daha çok Yenişehir özelinde oluyor. En geç 5 yıl içinde Yenişehir bölgesinin İstanbul’un en lüks bölgelerinden biri olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Anadolu yakasında konuşulacak bir proje üretiyoruz”

Demir, marka olarak geliştirdikleri ve Viaport AVM’ye yürüme mesafesinde yer alan Demir Garden Projesi ile ilgili olarak “ Sabiha Gökçen Havaalanına 2 km mesafede yer alan projemiz, lokasyonu ile çok özel olmasının yanında yollara cephesinin olmaması ile gürültüden uzak bir yaşam vadediyor. Projede büyük dairelere 2’şer kapalı otopark, 2+1’lere 1’er kapalı otopark imkânı sunuluyor. Projenin ön kısmına ticari alanlar koyduk. Kapalı-açık yüzme havuzları, fitness, hamam ve sauna gibi sosyal imkânlar yer alıyor. 10 bin 761m² arsa üzerine %70 yeşil alan oranıyla inşa edilen Demir Garden; 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire ve villa konseptleriyle birlikte toplamda 148 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Projede 6 adet villa ve 12 adet ticari alan yer alıyor. Kısaca bölgeye yakışan, Anadolu yakasında konuşulacak bir proje üretiyoruz” bilgilerini paylaştı.

“Firmamız bünyesinde kolay ödeme imkânı sunuyoruz”

İsmail Altın’ın “Artan maliyetlerle nasıl mücadele ediyorsunuz, satışa nasıl yansıtıyorsunuz bu durumu” şeklindeki sorusu üzerine Mehmet Nuri Demir, “Maiyetler tabiki çok arttı. Eğer maliyet artışlarını biz fiyatlara tam olarak yansıtırsak metrekare fiyatları az önce söylediğim gibi 35-40 bin TL’yi bulur. Biz projelerimizin % 50’sini kendi öz kaynaklarımızla üretiyoruz. Projeye başlarken malzemelerin ücretlerini nakit olarak ödüyoruz. Böylelikle maliyet artışlarından mümkün olduğunca az etkilenmeye çalışıyoruz. Mevcut projede, dairenin ücretinin % 50’sini peşin alıyoruz. Geri kalan tutarı firmamız bünyesinde ise 2 eşit taksite bölüyoruz. % 50 nakit alarak en azından malzemelerimizi peşin olarak alabiliyoruz” diye konuştu.

Projelerinden daire sahibi olan yatırımcıların kâr elde ettiklerini belirten Mehmet Nuri Demir, “ Lansman dairelerimiz, müşteri en az % 60 kazanacak şekilde açılıyor. Bu nedenle özellikle müteaahitin çözüm ortağı olarak gördüğümüz lansman müşterilerimiz yatırımlarından güzel kâr elde edebiliyor” dedi.

Demir, yabancıların projelerine olan ilgisi ve yabancı yatırımcılarla ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak “ Bizde yabancıların hangi lokasyonlarda daireler istedikleri, nasıl daireler aradıkları gibi konularda araştırmalarımızı yapıyoruz. Demir Garden Projemiz de yabancıların ilgisini çekecek bir proje olarak geliştiriliyor. Hatta şu an 6-7 daire şu anda yabancılara satıldı. Projemizde yer alan dairelerin % 15-20 sini yabancılara satmak gibi bir hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (3)
Salih Kayhan Çakmak 2 yıl önce
Nuri beyi ve yaptıkları işleri çok yakından bilen bir müşterileri olarak söyleyebilirimki, doğru güvenilir ve sağlam bir iş ahlâki yapıları var.
Zira bu hal aile yapılarının işe yansıması olarak zuhur etmiştir. Başarılarının artarak devam etmesi dileğiyle.
Ahmet Şen 2 yıl önce
Kurtköy bölğesinde güvenilir Nuri Demir ve firması Paşhan İnşaat Demir Garden Projesinden konut alma zamanı
Metin kaya 2 yıl önce
Kurtköy yenişehir bu bölgelerde Nuri beyin bir kaç projesini gezen biri olarak muhteşem diyebilirim. Pahşan inş in yönetim kurulu başkanı M Nuri Demir beyefendiyi başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Çok güzel bölge hakkında bilgiler vedi Allah muaffak eylesin.
15
açık