banner3

Türkiye'de Konut Piyasası Şubat Raporu: Fiyatlar ve Kiralar Düşüşte!

BETAM ve Sahibinden.com'un İşbirliğiyle Hazırlanan Rapor, Reel Konut Fiyatlarındaki Yıllık Düşüşü ve Kiralık Konut Talebindeki Değişimleri Ortaya Koyuyor...

ÖZEL HABER 17.02.2024, 15:52 17.02.2024, 16:03
Türkiye'de Konut Piyasası Şubat Raporu: Fiyatlar ve Kiralar Düşüşte!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibinden.com işbirliğiyle hazırlanan "sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" Şubat raporuna göre, Türkiye genelinde konut fiyatları ve ev kiralarındaki düşüş devam ediyor.

Rapora göre, reel fiyatlardaki yıllık düşüş oranı ülke genelinde yüzde -5,5'e, İstanbul'da yüzde -10,9'a, İzmir'de ise yüzde -7'ye kadar ulaşmıştır. Cari fiyatlarda yıllık artış oranı ise Aralık ayına kıyasla ülke genelinde 9,4 puan azalarak yüzde 55,7'ye gerilemiştir.

Reel konut fiyatlarında devam eden düşüş, İstanbul, Ankara ve İzmir'de reel satış fiyatında da kendini gösteriyor. Ocak ayında reel konut fiyatı bu büyük şehirlerde düşüş göstererek, İstanbul'da 174,3, Ankara'da 198,9, İzmir'de ise 181,6 olmuştur.

Kiralık konut piyasasında ise talebin önemli bir özelliği mevsimsel etkiye açık olmasıdır. Bahar ve yaz aylarında artan talep, kış aylarında ise nispeten durağan bir seyir izlemektedir. Rapor, kiralık konut talebinde Ocak ayında görülen artışa dikkat çekiyor ve talep endeksinin Aralık'tan Ocak'a yüzde 13,3 arttığını belirtiyor.

Yorumlar (0)
15
açık