banner3

Çelik ev nedir ve neden daha az tercih edilir ?

Doğal bir güce ve dayanıklılığa sahip çelik evlerin tercih edilmeme sebepleri nelerdir?

ÖZEL HABER 31.05.2024, 12:26 03.06.2024, 11:51
Çelik ev nedir ve neden daha az tercih edilir ?

Çelik konut inşaatı  her geçen gün daha fazla tercih edilen bir malzemeye dönüşmüş durumdadır. Doğal bir güce ve dayanıklılığa sahiptir. Yenilikçi bir yaklaşım olsa bile çelik evler çok popüler değildirler.

Çelik yapı en güçlü ve esnek malzemelerden inşa edilir. Bu sebeple şiddetli rüzgarlara ve sel gibi doğal durumlara karşı dayanıklılığa sahiptir. 

Yüksek mukavemet oranı inşa konusunda daha az malzeme gerektirir. Ancak çelik evlerin diğerlerine göre bazı dezavantajları vardır. Çelik ev modern yapıdaki evler için çok yönlü bir inşa malzemesi olarak görülür. 

Tasarım esnekliği dayanıklı evler oluşturma konusunda epey iyidir. Geleneksel beton evlere göre mimari tasarım ve yerine göre uygun maliyetli inşaat gibi pek çok farklı avantaja sahiptir.

Çelik yapının avantajı yerinde montajı mümkün kılması ve beton dökme yöntemlere göre daha hızlı ilerlemesidir. Çelik yapı çok güçlü olsa bile enerji verimliliği açısından sorgulanabilir bir durumu vardır. 

MODERN ÇELİK EVLER ÇEVRE DOSTU BİNALARDIR

Uygun yalıtım çözümleri takip edilmezse çevre dostu bina elde edilebilir ama enerji verimliliği sağlanamaz. Özellikle yapının bağlantı noktalarında yalıtım kritik öneme sahiptir.
Pek çok insan için çelik ev kavramı endüstriyel bir durum gibi görülebilir. Çelik konut tasarımları görmeden ne olduğunu anlamakta zorlanabilirler. Modern çelik evler çevre dostu yeşil binalardırlar. Dış cephelerden iç yalıtıma kadar her şeyin desteklenebilmesi mümkündür.

Çelik evler neden tercih edilmez sorusu büyük oranda dezavantajlarla ilgilidir. Söz konusu dezavantajlar enerji verimliliği veya termal verimlilik gibi durumlarla açıklanabilir. Buna ek olarak uygun maliyetli inşaat yapılabilse bile başlangıçta yüksek maliyetle karşılaşılabilir.

Maliyet hesabında yapıda kullanılacak panellerden yalıtım çözümlerine kadar hemen hemen her şeyi iyi düşünmek gerekir.

Yorumlar (0)
15
açık