banner3

Yenişehir için 2 ilçede 15 mahallenin tapusu onaylandı

Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak olan Yenişehir'in 1., 2. ve 3. etaplarının tapularına dair imar uygulaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı.

KAMU YATIRIMLARI 18.01.2022, 10:44
Yenişehir için 2 ilçede 15 mahallenin tapusu onaylandı

Kanal İstanbul ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak olan ve rezerv konut alanı olarak değerlendirilmesi planlanan Yenişehir için bir adım daha atıldı.

Planlama süreci tamamlanan Yenişehir Rezerv Yapı Alanı'nın 1. 2. ve 3. etaplarının imar uygulaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Net arsa tapularının belirlendiği kadastro cetveli itirazlar için 17 Ocak’da askıya çıkarıldı. Kadastro cetveli bir ay boyunca askıda kalacak.

Tapusu çıkan alanlar, Yenişehir'de en çok yapılaşmanın planlandığı 2 ilçeyi ve 15 mahalleyi içine alıyor. Tapusu çıkan mahalleler ise Arnavutköy'de Çilingir, Tayakakadın, Hacımaşlı, Haraççı, Sazlıbosna, Dursunköy, Yeniköy, Baklalı, Hadımköy, Boyalık, Yassıören, Taşoluk; Başakşehir ilçesinde Kayabaşı, Şamlar, Şahintepe mahalleleri oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kanal İstanbul Projesi ihale sürecinin başlayabilmesi için gerekli olan hazırlık süreci devam ediyor.

Hazırlık sürecinin tamamlanması ile birlikte de ihale sürecine dair planlama yapılacak. Kanal İstanbul projesi bir bütün halinde ihale edilmesi durumunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek bütçeli ihaleleri arasında yer alacak.

Yorumlar (0)
15
açık