banner3

Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarihi şehir merkezinde 20 farklı kentsel yenileme, dönüşüm ve restorasyon çalışmasından oluşan Türkiye’nin en büyük ihya projesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

KAMU YATIRIMLARI 21.12.2022, 14:53
Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Başkan Altay, Dar-ül Mülk / Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi’nin lansmanını gerçekleştirdi.  Başkan Altay, Konya ili için de ‘açık hava müzesi’ benzetmesinde bulundu.

“20 farklı kentsel yenileme, dönüşüm ve restorasyon çalışması yürütüyoruz”

Başkan Altay Konya’da doğmanın ve yaşamanın, herkes için paha biçilemez bir değer olduğunu belirterek, “Bugün Konya’mız için tarihi bir gün. Tarihi Şehir Merkezi Kentsel Dönüşüm Projelerimizle; Dar-ül Mük’ü yeniden gün yüzüne çıkaracak, Selçuklu başşehrini yeniden ihya edecek ve medeniyet mirasımıza eşsiz bir değer katacağız. Türkiye’nin en önemli mimarlarıyla çalıştığımız Dar-ül Mülk Projesi kapsamında; tarihi şehir merkezimizde 20 farklı kentsel yenileme, dönüşüm ve restorasyon çalışması yürütüyoruz. Bütün bu projelerin öncesinde, bizim için her şey bir hayal ile başladı” ifadelerini kullandı.

Dar-ül Mülk kapsamında gerçekleştirilecek olan çalışmalarla ilgili olarak Başkan Altay, “Dar-ül Mülk projesi kapsamında projeler şu şekilde: Tarihi şehir merkezinde; Türbe Önü Kentsel Yenileme Projesi, Alaaddin Caddesi Cephe İyileştirme Projesi, Dar-ül Mülk Sergi Alanı, Tarihi Taş Bina Restorasyon Projesi, Depo No/4 (Tarihi Tekel Binası) Restorasyon Projesi, Şehir Konservatuvarı (Torans Binası) Restorasyon Projesi, Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Projesi, Meydan Evleri Restorasyon Projesi, Mevlana ve Şems Evi İmar Projesi, Mevlana Caddesi Yenileme Projesi, Sarraflar Yer Altı Çarşısı Yenileme Projesi, Şehir Kütüphanesi İmar Projesi, Eski Sanayi Mektebi Restorasyon Projesi, Piri Mehmet Paşa Camii Civarı Kentsel Dönüşüm Projesi, Peynir Pazarı Kentsel Dönüşüm Projesi, Gevraki Han Yenileme Projesi, Larende Caddesi ve Tarihi Surlar Kentsel Yenileme Çalışması, Sırçalı Medrese Civarı-Sahipata Kentsel Dönüşüm Projesi, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi” bilgilendirmelerinde bulundu.

20 farklı çalışmayı kapsayan projenin 7 milyar 321 milyon 800 bin TL yatırım bedeli ile hayata geçirileceğini belirten Başkan Altay, 2027 sonuna kadar hayata geçirecekleri projelerle Konya’yı yeniden ihya edeceklerini kaydetti.

Yorumlar (0)
15
açık