banner3

Peker Holding, gayrimenkul yatırımlarına tam gaz devam ediyor

Turizm alanında büyümeyi planladıklarını belirten Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, "Gayrimenkul alanında da önümüzdeki yıl ve yıllar için hem Türkiye'de, hem de operasyonlarımızın devam ettiği diğer ülkelerde planladığımız yeni projelerimiz mevcut" dedi.

YURT DIŞI YATIRIMLARI 18.01.2022, 11:52
Peker Holding, gayrimenkul yatırımlarına tam gaz devam ediyor

İş Dünyası Sohbetleri çerçevesinde 2021 değerlendirmelerine ve 2022 beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Peker, Covid-19 pandemisinin ortaya çıktığı andan itibaren bütün dünya ülkeleri için zorlu bir dönemden geçildiğini belirtti.

Gayrimenkul, teknoloji, turizm ve sigorta sektörlerinde yurt içi ve yurt dışı yatırımları olan bir holding olarak 2020'yi karlı bir şekilde kapattıklarını belirten Peker, 2021 yılında da yeni yatırımlarını hızla sürdürdüklerine aktardı.

Gayrimenkul yatırımlarının geri dönüşüne sene bazlı değil, proje odaklı baktıklarını kaydeden Peker, bu çerçevede geçtiğimiz seneki satışlarının bekledikleri şekilde gerçekleştiğini belirterek "İnşaat yapım maliyetlerinde 2020'den bu yana küresel ölçekte ham madde fiyatları ile yurt içinde döviz kurundaki artış nedeniyle ciddi bir yükseliş var. Bununla birlikte gayrimenkul satış fiyatlarında da yine maliyetlerdeki artış kadar olmasa da bir yükseliş mevcut. Peker Holding olarak yurt dışı yatırımlarımızla beraber döviz pozisyonlarımızı yönetebiliyoruz. Bu nedenle mevcut durumda yer alan bu zorlu unsurdan zarar görmeden yatırımlarımıza devam ettik. İnşaat ve finansman maliyetinde son dönemde yaşanan artış nedeniyle stokların da azalmasıyla birlikte son birkaç yılda arz-talep dengesi, talep tarafında yığıldı. İlaveten, yabancıya satış rakamlarındaki büyüme de yine dengeyi talep yönüne çevirdi. Bu ve benzeri sebeplerle gayrimenkul satış fiyatlarında yaşanan bu artışın önümüzdeki birkaç yıl daha devam edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Almanya'da halen devam eden birkaç yatırımlarının bulunduğunu belirten Peker, "Bunların en büyüğü Düsseldorf'ta tamamlamak üzere olduğumuz Northgate projesi. 431 odalı bir otel ve 2 bin metrekarelik bir ofisten oluşan bu projemiz 2022'nin ilk çeyreğinde işletmeye açılacak. İngiltere'de Portslade projemizi de yine 2022'nin ilk çeyreğinde teslim edeceğiz. Finchley ve Great Missenden projelerimizde ise satışlarımız tamamlanmak üzere. Gayrimenkul alanında önümüzdeki yıl ve yıllar için hem Türkiye'de, hem de operasyonlarımızın devam ettiği diğer ülkelerde planladığımız yeni projelerimiz mevcut. Yine sigorta faaliyetlerimize de aynı titizlikle devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık