banner3

Türkiye'de Kentsel Dönüşüm çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katılım sağladığı Ankara’nın Mamak ilçesi Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. etap kura çekilişi töreninde kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KAMU YATIRIMLARI 21.03.2022, 10:34
Türkiye'de Kentsel Dönüşüm çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Tüm Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken Bakan Kurum, kentsel dönüşüm projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanı Kurum, Mamak Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. etap kura çekilişi törenine katılım sağladı. Kura çekimi öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Kurum Türkiye geneli kentsel dönüşüm projelerinde son durum ve gelecek planları ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Ankara'da Altındağ, Mamak, Kuzey Ankara, Sincan ve Yenimahalle ilçeleri başta olmak üzere birçok bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, 65 bin konutun kentsel dönüşüm projeleri kapsamına alındığını belirtti. Gerçekleştirilen projeler kapsamında şu ana kadar 39 bin konut ve 400 işyerini teslimini gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Kurum, depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini aktardı.

Konuşmasında Türkiye genelinde sadece 2021’de 80 bin konutun deprem dönüşümünü gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Kurum "Şu an sahada toplam yatırım bedeli 120 milyar lira olan 350 bin konutun dönüşüm çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ediyoruz. 2035 yılına geldiğimizde Türkiye’de deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş tek bir binamız kalmayacak” diyerek 2035 yılında tüm Türkiye'de yer alan riskli binaları yıkarak yerlerine yenilerini yapacaklarını söyledi. Konuşmanın ardından yapılan kura çekimi ile Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. etap kura çekilişi sonuçları belirlendi. Yapılan kura çekimi ile yapımı tamamlanan 548 dairenin hak sahiplerine anahtarları teslim edildi” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık