Eyüp’te 6 bin 500 konut için tarihi gün. Temel atma töreni yarın

Eyüp Belediyesinin Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerinde yer alan ve yaklaşık 30 bin kişiyi etkileyen 6 bin 500 konutun dönüşümü resmen başlıyor.

KAMU YATIRIMLARI 13.05.2022, 14:30
Eyüp’te  6 bin 500 konut için tarihi gün. Temel atma töreni yarın

İstanbul Eyüp’e bağlı Akşemsettin, Karadolap, Çırçır, Yeşilpınar Mahallelerinin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var. Silivri’de meydana gelen depremde bazı yapıların hasar görmesi üzerine 6 bin 500 konutu içeren bir proje hazırlandı.

Eyüp Belediye Başkanı Deniz Köken’in talimatıyla saçak parseller şeklinde isimlendirilen Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerinde bulunan ve deprem riski taşıyan 6 bin 500 konutu ilgilendiren yılların sorunu ‘Alibeyköy Uygulama İmar Planı’ plan notu değişikliği ile çözülerek, ‘Yerinde Dönüşüm’ün önündeki engel de kaldırılmış oldu.

Didem Sitesinde yaşayan sakinlerin katılımıyla hazırlanan projenin Eyüp Belediyesi tarafından onaylanmasının ardından, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi hayata geçiriliyor. 4 mahallenin sakinleri tarafından merakla beklenen kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın saat 13:00'te gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
15
açık