banner3

Kooperatifçilik ile 2500 konut üretti

S.S Bademler Teras Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Türkkan Mutlu, S.S Bademler Teras Evleri Konut Yapı Kooperatifi ile Bodrum ve İzmir’de 2 bin 500’den fazla konut inşa etti.

GİRİŞİM 08.03.2022, 14:29
Kooperatifçilik ile 2500 konut üretti

İlk projesini yap-sat olarak hayata geçirdiğini, ardından da kooperatif kurmaya karar verdiğini kaydeden Mutlu, kooperatifçilik yapmasının nedeni ile ilgili olarak “Kooperatif bir birlik işidir. Güçler bir arada toplanıyor. Maalesef herkes milyonlarca lira ödeyip ev sahibi olamıyor. İnsanlar uygun ev sahibi olabilmeli. Bu bağlamda kooperatifler vatandaşı daha uygun fiyata ev sahibi yapabiliyor. Kooperatiflerde KDV, vergi, harç yok. Biz de insanlara bütçesine uygun ev sahibi olma fırsatı sunuyoruz. İnsanları mutlu etmek, ortak bir yaşam sağlamak bizim hoşumuza gidiyor” ifadelerini kullandı.

Mutlu, kooperatif üyelerinin çok uygun fiyata arsa payı ve konut sahibi olabildiklerini dile getirerek “Devam eden projelerimizden bir tanesi 71 bin metrekare arazi üzerinde yaklaşık 200 konuttan oluşuyor. Yan parselinde bir arsa var 55 bin metrekare. Kooperatifimize katalım diye arsa sahibi ile görüştük 35 milyon dolar istedi. Bizim üyemizin verdiği fiyatın 5 misline denk geliyor. Bizden arsa payı alan bir üyemiz 1 milyon lira ödediyse yan taraftaki parselden aynı metrekare arsa payı almak isterse 5 milyon lira ödemek zorunda” şeklinde konuştu.

Mutlu, kooperatif olarak 15’in üzerinde büyük projeyi tamamladıklarını kaydederek “İnsanları ucuz ev sahibi yapmak için projeler üretiyoruz. İnşaatı kendimiz yapmıyoruz. Kooperatif olarak bizi taşıyabilecek, güvenilir inşaat şirketlerine ihale usulüyle yüklenicilik veriyoruz. Elimizde 3 büyük proje var. Bir projemiz 1 yıl içerisinde başlayacak. Diğer yandan yeni yatırımlar için yer arayışımız devam ediyor” dedi.

Kooperatifin güvene dayalı olduğunu belirten Mutlu, “Kooperatif kurucularının geçmişleri önemli. Kooperatifçilikte üyelerin dikkat edeceği en önemli nokta ise kooperatif arsasının kooperatif adına kayıtlı olması. Arsa kooperatif üzerine kayıtlı olduğu sürece hiçbir kooperatif üyesi korkmasın. Kendi arsasının parasını ödüyor. İnşaat ikinci planda. Önce arsanın sahibi, sonra evin sahibi oluyorsun. İnşaat başladığında da inşaat ilerlediği kadar para ödüyor. Güven verdiğimiz için satışta zorlanmıyoruz” diye konuştu.

Yeni projeler de dâhil olmak üzere 1 milyar lira değerinde yatırıma imza atacaklarını belirten Mutlu, “Sadece inşaat sektöründe değil her sektörde kooperatifçiliğin artması gerekiyor. Devam eden projelerimizin yanı sıra üzerinde çalıştığımız birkaç projemiz var. Bir kısmı ile anlaştık bir kısmı ile anlaşmak üzereyiz. Balkahve’de yeni başlayacağımız 125 dükkân ve 40 ofisten oluşacak projemizin satışlarını 1,5 ayda tamamladık. İnsanlara güven verdiğimiz için satış konusunda hiç zorlanmıyoruz. Şehir merkezinde 600 konutluk bir proje yapacağız. Yine şehir merkezinde 327 konutluk bir projemiz daha olacak. Dikili merkezinde denize sıfır 10 bin metrekarelik arazi üzerinde 100 konutluk yeni bir projeye başlıyoruz. Projemizi 24 ayda tamamlamayı planlıyoruz. 24 ay vadeyle satışa sunduğumuz bu projede otel konforunda bir yaşam sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık