banner3

Türk Müteahhitler, Birleşik Arap Emirlikleri’ne çıkarma yapacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve beraberinde ülkemizin önde gelen 25 müteahhitlik ve alt yapı firması; Dubai’deki 30 civarında dev proje sahibi firma ve kurumla birebir görüşme gerçekleştirmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

YURT DIŞI YATIRIMLARI 26.03.2022, 10:50
Türk Müteahhitler, Birleşik Arap Emirlikleri’ne çıkarma yapacak

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ihracat, yatırım, finans ve müteahhitlik alanlarındaki ticaret hacmini iki katına çıkarmak için yeni bir ticari diplomasi atağı başlatan DEİK, 2022 yılı içinde dört hedef sektör ile Dubai’ye gidecek.

 ‘BAE-Türkiye İnşaat ve Müteahhitlik Alanında Ortaklıklar Yuvarlak Masa Toplantısı’ öncesi değerlendirmelerde bulunan DEİK Başkanı Nail Olpak:  “Kasım 2021’de Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un katılımıyla düzenlediğimiz Türkiye-BAE İş Forumu’muzda ve sonrasındaki yuvarlak masa toplantısında yaptığımız görüşmelerle iş birliklerimizi hangi alanlarda yoğunlaştırabileceğimizi konuşmuştuk. Ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki karşı kanat kuruluşumuzun başkanıyla İstanbul’da bir araya geldik. Özellikle ve öncelikle bizim güçlü olduğumuz müteahhitlik ve alt yapı alanında bizimle iş birliği yapmak istediklerini söylediler. Projeleri için bizim bu alanlarındaki güçlü kaslarımızdan faydalanmak istediklerini dile getirdiler” ifadelerini kullandı.

Bu yılın Şubat ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptığı ziyarette yuvarlak masa toplantısında bu konunun gündeme geldiğini belirten Olpak, “Ülkemizin dış ekonomik ilişkilerini yürüten DEİK olarak, çalışmalarımızı hızlandırdık ve odaklanmış bir konuda güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşündüğümüz, çok özel bir toplantı planladık. Ülkemizin önde gelen 25 civarındaki müteahhitlik ve alt yapı firmasını Dubai’deki 30 civarında dev proje sahibi firma ve kurumla birebir görüştüreceğiz. Bu toplantı, gerçekten özel ve odaklanılmış bir görüşme trafiğine sahne olacak. Bugüne kadar yaklaşık 13 milyar dolar değerinde 141 proje üstlenen Türk müteahhitlik ve altyapı sektörünün bu toplantı sonrası da büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

30 Mart 2022 tarihinde Dubai’de düzenlenecek olan ‘BAE-Türkiye İnşaat ve Müteahhitlik Alanında Ortaklıklar Yuvarlak Masa Toplantısı’ ile başlayacak seri kapsamında, yıl içinde karşılıklı ticaretimizi arttırmaya yönelik ticari toplantılar yanı sıra; spesifik sektör bazlı olarak dört ayrı iş dünyası buluşması daha gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
15
açık