banner3

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi

Ülkemizde 185 emlak ofisi ve 2 bin 100 çalışanı ile faaliyetlerini yürüten ve Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon liralık projelerle inşaat sektörüne girdi.

YATIRIM 28.02.2022, 12:36
Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi

Amerika menşeili Coldwell Banker’ın ardından Era Real Estate’in Türkiye ve Kıbrıs haklarını alarak Türkiye’de 185 emlak ofisi açan Gökhan Taş, inşaat işine girdi. Premier Yapı markası ile sektöre giriş yapan Taş, kendisine ait arsalar üzerinde 2 yıl içinde 700 milyon liralık projelere imza atacak.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, 24 yıllık ticaret ve 16 yıllık gayrimenkul tecrübesi ile inşaat sektörüne adım attıklarını belirtti.

Premier Yapı markası ile arsaları kendilerine ait olan Edirne Şükrüpaşa'da 12 bin 500 m2 arazi üzerinde 100 dairelik projeye ve Sultanköy Marmaraereğli’sinde 5 bin m2 alanda tamamı deniz manzaralı 40 dublex yazlık yapacaklarını belirten Taş, “Eskişehir Odunpazarı Orhangazi'de 12 bin m2’lik alanda 40 villa, Bodrum Torba yeni otogar yanında tamamı deniz manzaralı 40 villa, Çeşme Çiftlikköy de tamamı deniz manzaralı 2 bin 300 m2 arsada malikane yapacağız.” dedi.

İzmir Aliağa’da 30 bin m2’lik alan üzerinde endüstriyel bina inşa edeceklerini belirten Taş, “İzmir Bayındır’da bize ait 31 bin m2 birleştirilebilir, 125 bin m2 arsa satış veya kiraya verilerek yapılabilecek 90 bin m2 lojistik tesis ile adım atıyoruz” diye konuştu.

Taş, Türkiye emlak sektörü Avrupa’nın en dinamik emlak sektörü olduğunu  söyleyerek “Baktığınız zaman en fazla konut burada satılıyor, en fazla arsa, tarla yine bizde satılıyor. Öte yandan 84 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık 20 ülkesinden biri ve diğer kalabalık ülkelere kıyasla nüfusu genç, dinamik. Evlilik sayısı, tek başına evinde yaşayanların sayısı her geçen gün artıyor. Buna karşın ev sahipliği oranı15 yıl öncesinde yüzde 61 iken, günümüzde yüzde 59 ile Avrupa’da en düşük ülkelerden biri. Biz ulaşılabilir fiyatlarla büyük potansiyel barındıran bu sektörde uzun vadeli planlarla yatırımlara başladık” değerlendirmesinde bulundu.

Coldwell Banker Türkiye, Era Türkiye ve Muzayede.com işbirliği ile sektörün her lokasyonda nabzını tuttuklarını belirten Taş, “Önümüze çıkan fırsatları değerlendiriyoruz. Bu sebeple yatırımcılarımıza çok iyi prim sağlayacak işlere imza atacağız. Amacımız 2 yılda şu an ki değeri ile 700 milyon TL’lik üretim sağlamak, ayrıca 2 yıl içinde Premier GYO olarak yola devam edip, 5 yılda bilinen bir inşaat markası olmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
15
açık