Arsa maliyetlerinde 5 kat artış yaşandı

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle inşaat maliyetlerinde de artışlar yaşanırken arsa maliyetlerinde de 5 kata varan yükselmeler görüldü.

YATIRIM 21.01.2022, 09:56
Arsa maliyetlerinde 5 kat artış yaşandı

 Konuyla ilgili olarak Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, "İnşaat maliyetlerinde bugün %62 – %64 oranında bir yükselme var ancak arsa maliyetlerinde 5 kat artış var"  diye konuştu.

18 Ocak salı günü dijital ortamda düzenlenen 9. İnşaat ve Konut Konferansı’na katılım sağlayan ve ‘Arazi Yatırım Maliyetleri Üzerine Finansal Öngörüler’ konulu oturumda konuşma gerçekleştiren Dağ, özellikle arsa maliyetlerinde yaşanan yükselişe dikkat çekti.

Dağ, oturumda yaptığı konuşmada, “Türkiye’de maliyet analizlerine baktığımız zaman arsa teminindeki rakamlar, konut isteyen vatandaşın sırtına büyük bir yük olarak binmektedir. Arsa fiyatlarına müdahale edilmediği sürece konut fiyatlarının günden güne artacağı öngörülebilir. Sadece inşaat maliyetleri veya malzeme maliyetleri bir etken değil. İnşaat maliyetlerinde bugün %62 – %64 oranında bir yükselme var ancak arsa maliyetlerinde 5 kat artış var. Arsa konusuna bakanlığın, belediyelerin, STK’larla birlikte bir mantık oluşturarak el atması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
15
açık