banner3

Durbakayım: “2022’yılını Kentsel Dönüşüm kurtaracak”

9. İnşaat ve Konut Konferansı’na katılarak açılış konuşmasını gerçekleştiren İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “Faiz, yüksek maliyetler ve artan fiyatlar, 2021’deki konut arzını dibe çekti. 2022’i kurtarmak için tek çözümümüz ticari çıkardan arındırılmış kentsel dönüşüm olmalı" dedi.

GÜNDEM 21.01.2022, 11:12
Durbakayım: “2022’yılını Kentsel Dönüşüm kurtaracak”

18 Ocak salı günü dijital ortamda gerçekleştirilen 9. İnşaat ve Konut Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Durbakayım, 2022 yılını kurtarmak için tek çözümün ticari çıkardan arındırılmış kentsel dönüşüm olduğunu kaydetti.

Durbakayım açılış konuşmasında, “Faiz, yüksek maliyetler ve artan fiyatlar, 2021’deki konut arzını dibe çekti. 2022’i kurtarmak için tek çözümümüz ticari çıkardan arındırılmış kentsel dönüşüm olmalı. 2022’de bizi çok zor bir süreç bekliyor. İnşaat sektörünün 2022 yılı ajandasının ana başlığını, konut fiyatları oluşturacak. Sektörün ana sorunu olarak öne çıkan fiyatların direkt bağlı olduğu konut kredi faizleri, maliyet artışları ve azalan konut arzı, önümüzdeki ayların belirleyicisi olacak” diye konuştu.

Yaşanan konut talebinin karşılanmasının tek yolunun fiyatların erişilebilir seviyede olacak şekilde arzın genişletilmesinin yani yeni projelerin acilen devreye girmesinin olduğunu kaydeden Durbakayım, “ Bunun içinde yapılması gereken en önemli adım inşaatın ana girdisi olan arsanın uygun maliyetle teminidir. Aynı şekilde inşaat yapımında kullanılan malzemelerdeki fiyat istikrarının sağlanması ve genel inşaat maliyetinin optimum seviyede sabitlenmesidir. Öncelikle uygun maliyetli arsa sorunun çözülmesi gerekir. Bunun en iyi yöntemi kentsel dönüşümdür. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere riskli binaların bulunduğu bölgelerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca standartlaştırılmış kat karşılığı arsa sözleşmeleriyle gerçekleştirilecek projeler önemli bir adım olabilir. Böylece hem deprem riski minimize edilmiş olur hem de konut arzı arttırılır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
15
açık