banner3

Akfen GYO’nun portföy değeri 5 milyar TL’yi aştı

Portföyünü zenginleştirmeye devam eden Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, (Akfen GYO) atmış olduğu adımlar ile gelirlerini rekor oranda arttırdı.

YATIRIM 08.01.2022, 19:08
Akfen GYO’nun portföy değeri 5 milyar TL’yi aştı

Akfen GYO’nun Türkiye, KKTC ve Rusya’da sahip olduğu 21 otel, 2 öğrenci yurdu ve 1 ofis binasından oluşan portföyünün değeri 2020 yılına oranla Euro bazında %19, TL bazında ise 2 kata varan artış göstererek; varlıkların toplam değeri 5 milyar TL’yi geçti.

2021 yılı ile birlikte ard arda birçok tedbir alarak portföyünü zenginleştiren ve sermayesini 7 kat artıran Akfen Gayrimenkul Ortaklığı’nın (Akfen GYO) gelirlerinin rekor oranda artması, portföy varlık değerlerine de olumlu bir şekilde yansıdı.

Akfen GYO, 1 yıllık kısa bir sürede gerçekleştirdiği 4 sermaye artışı ile portföyünü pandeminin olumsuz etkisini bertaraf edecek oranda zenginleştirirken, mevcut portföyün kira kontratlarını, gelirlerinde artış sağlayacak şekilde düzenledi. 

Atmış olduğu bu adımların ardından Akfen GYO’nun portföyündeki otellerden elde ettiği gelirler pandemi öncesi dönemin üzerine çıktı. Akfen GYO’nun portföyündeki varlıkların gelirlerinin pandemi öncesi dönemi de aşması, bu varlıkların değerine yansıdı. Portföylerin değeri geçen yıla oranla Euro bazında %19, TL bazında da 2 kata varan artış kaydetti.

Yorumlar (0)
15
açık