Demirin Ton Fiyatına 1 Haftada 2 Bin TL Zam geldi

Demir fiyatlarında yaşanan yükseliş müteahhitleri vurdu. Konut fiyatlarının belirlenmesinde büyük öneme sahip olan inşaat maliyetleri gün geçtikçe yükseliyor.

YAPI MALZEMELERİ 14.03.2022, 09:12
Demirin Ton Fiyatına 1 Haftada 2 Bin TL Zam geldi

Demirin ton fiyatı hızla yükselmeye devam ederken yaşanan yükseliş haftalık bazda fiyatlarda 2 bin liraya varan bir artışa neden oldu.

İnşaat malzemelerine yapılan zamlar kendisini en çok demir ve çimento fiyatlarında hissettiriyor. Bu durum kentsel dönüşüm projelerini de olumsuz bir şekilde etkiliyor.

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş, emtia piyasasında ki yükselişe sebep olurken; bununla birlikte dolar kurunda yaşanan yükseliş fiyatların daha hızlı artmasına sebep oldu.

4 Mart Cuma günü demirin ton fiyatı Ankara'da 15 bin TL olarak uygulanırken aynı rakam bu 11 Mart Cuma günü rekor hızla yükselerek Ankara'da 16 bin 400 liraya fırladı.

İstanbul'da demir fiyatlarında daha hızlı bir yükseliş görülürken 4 Mart Cuma günü İstanbul'da 8'lik inşaat demiri fiyatı 14 bin 690 TL olarak uygulanırken 11 Mart fiyatı ise 17 bin TL sınırına dayandı. İstanbul’da 2 bin 300 liralık zammın ardından demir fiyatları 16 bin 930 TL barajına ulaştı.

İnşaat malzemelerine gelen zamlar sözleşme imzalayarak iş yapan kamu müteahhitlerini iflas noktasına taşırken, yap sat tarzı iş yapan konut üreticileri ise ev fiyatlarına zam yansıtarak bu sorunu aşmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)
15
açık