banner3

Bis Çözüm, hizmet anlayışıyla fark yaratıyor

Bis Çözüm, Müşterilerinin tedarikçisi gibi değil, IT departmanı gibi hizmet sağlayarak fark yaratıyor. BIS Çözüm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Ortası “Yüzde 100 Türk sermayeli, ilk 500 bilişim şirketi arasında yer alıyoruz. Sektörümüzde lider teknoloji ve servis sağlayıcısı olarak öne çıkıyoruz” dedi.

RÖPÖRTAJ 15.03.2022, 18:08
Bis Çözüm, hizmet anlayışıyla fark yaratıyor

BIS Çözüm neler yapar,  sermayeli, ilk 500 bilişim şirketi hizmetleriniz, ürünleriniz ve arasında yer alıyoruz. Sektörümüzde çalışmalarınızdan biraz bahseder lider teknoloji ve servis sağlayıcısı mısınız?   

BIS olarak, 1994 yılından bu yana mevcut paket çözümlerinin yanı sıra; finans, hizmet ve üretim sektöründeki kurumların özel ihtiyaçlarına ve iş yapış modellerine uygun olarak yazılım geliştirme, entegrasyon, danışmanlık ve dış kaynak hizmetleri sunan bir firmayız. Yüzde 100 Türk sermayeli, ilk 500 bilişim şirketi arasında yer alıyoruz. Sektörümüzde lider teknoloji ve servis sağlayıcısı olarak öne çıkıyoruz. Halihazırda 120 kişilik ekibimizle, 50 kurumsal müşteriye hizmet sağlıyoruz.2012 yılından bu yana yerinde Ar-Ge merkezi olarak projeler geliştiriyoruz. Sadece ülkemiz sınırlarında değil, Avrupa’daki uluslararası kuruluşlara da hizmet sağlıyor ve dünyanın birçok ülkesine hizmetler sunmak için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.

‘Kadınların yazılım alanında üst pozisyonlarda yer almasını sağlamak önceliğimiz’

BIS Çözüm, Ülkü Ünal’ın kurucu ortak olduğu, bu nedenle de bir kadın girişimci ortaklığı ile kurulmuş ve yazılım sektörü gibi kadın oranının düşük olduğu bir sektörde gerek yönetim ekibinde gerekse çalışan oranı olarak kadın oranını yüzde 50’ye yakın sürdürmeyi başarmış bir firmadır. Kadınların üniversitede teknik bölümler seçmeleri, engelleri aşıp üniversitelerini bitirmeleri dahi hem ülkemizde hem dünyada zorlu bir süreçken, iş hayatına katılımları sonrasında evlilik dönemleri, çocuk sahibi olmaları ile iş hayatlarını aynı performans ile sürdürebilmeleri, iş hayatını bırakmadan devam edebilmeleri, yoğun iş temposu ve ev hayatlarını dengeleyebilmelerinin kolay olmadığının farkındayız. Biz, personelimizin bu süreçlerde olabildiğince yanında olmayı, onları izin, yan haklar, doğum izni dönüşü sonrası desteklerle iş hayatında tutmayı sürdürüyoruz.

Buna ek olarak eşlerine destek vermek için hevesli olan babaları da henüz kanunlarımız buna çok uygun olmasa da şirket içi yönetimsel inisiyatiflerle destekliyoruz. Bu doğrultuda BIS Çözüm olarak, Avrupa Birliği tarafından fonlanan Erasmus projesi ile geliştirdiğimiz Career Comeback portalında, iş hayatına ara vermiş kadınları ilgili oldukları dallarda eğitmeyi ve ilgili koçlarla bir araya getirmeyi ve kariyerlerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak üzerine bir proje gerçekleştirdik. Günümüzde iş ve özel yaşam dengesinin özellikle de Covid-19 dönemi sonrası ne kadar önemli hale geldiğini, evden çalışmanın kadınların üzerine artı bir yük getirdiğinin farkındayız. Kadınların kendilerini 1-0 geride hissetmeden, eşit şartlarda performanslarını sergileyebilecekleri bir iş ortamı yaratmak, daha çok kadının STEM alanında ve yazılım sektöründe üst pozisyonlarda yer almalarını sağlamak bundan sonrasında da en önemli önceliklerimizden birisi olacak.

‘Hedefimiz global bir marka olmak’

2022’de sektörünüz ile ilgili öngörüleriniz nelerdir? 2022 yılı için BIS Çözüm’ün hedefleri ve ajandası hakkında bilgi alabilir miyiz? Önümüzdeki yıllar için ihracat hedefleriniz var mı?

Dijitalleşme süreçleri muhakkak ki hızlı bir şekilde devam edecek. Artık yazılımlar yüksek satın alma bedelleriyle değil, aylık kiralama modelleriyle kullanılabilir hale geldi. 2022 senesinde cloud ve mobil ürün pazarının, blockchain altyapılarının ve SaaS modelinin çok daha fazla yaygınlaşacağını düşünüyoruz.

Bir sonraki aşamada hedefimiz, girişimci ruhumuzu ve çalışan odağımızı kaybetmeden, doğru pazara ihtiyaca yönelik ürünlerle ulaşıp; daha da büyümek ve global bir marka olmak. Halihazırda Avrupa’ya yaptığımız ihracatları artırmak ve Amerika’ya ofis açarak hem şirketimize hem de ülkemize katkı sağlamak istiyoruz.

Yorumlar (0)
15
açık