banner3

Yabancıya Konut Satışında Yeni Öneriler

Bu hafta sonu Antalya’da düzenlenen Gayrimenkul Projeleri Yatırım Fuarı ve Zirvesi oturumlarında sektöre ait pek çok konuyu enine boyuna tartıştı. Bu konulardan biri de yabancılara konut satışı idi.

ÖZEL HABER 31.10.2023, 17:19 31.10.2023, 17:28
Yabancıya Konut Satışında Yeni Öneriler

Sektörün önde gelen temsilcileri yabancıya konut satışının, ülkemizi satmak demek olmadığını aksine yeni kaynaklar yaratmanın ve üretmenin önemli bir aracı olduğunu aktardı.  AREMAS Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılını tahminen 4 milyar dolarlık konut satış getirisi ile kapatacaklarını söyledi. Arslan, yaptıkları çalışmalarla ülke ülke dolaşıp yabancıya konut satışı yapmak için uğraştıklarını da ekledi.

Yabancıya konut satışının diğer ülkeler için de önemli olduğunu konuşmasına ekleyen Arslan, altın vize uygulamasına da değindi. Yunanistan, Portekiz gibi ülkelerde altın vize uygulamasının varlığını ifade eden Vedat Arslan, ülkemizde de bu uygulamanın gerekliliğine dikkat çekti.

Yasal düzenlemeler ile yabancıya satışının belli düzen ve kurallara bağlanarak yeni kaynak yaratmanın mümküm olduğunu ve böylece potansiyelimi kolayca kullanabileceğimizi belirten sektör temsilcileri Avrupa’da ve gelişmiş pek çok ülkedeki yabancılara yapılacak düzenlemeleri örnek alınabileceğini aktardı.

Yorumlar (0)
15
açık