banner3

Hilal Hill Büyükçekmece’de 3 ve 4. etap yıkımları tamamlandı

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Bahaş Holding, Büyükçekmece’de riskli binaları dönüştürmeye devam ediyor. Bahaş Holding, riskli alanları dönüştürme çalışmaları kapsamında üç alanın yıkım işlemini yaptı.

KONUT PROJELERİ 06.04.2022, 20:05
Hilal Hill Büyükçekmece’de 3 ve 4. etap yıkımları tamamlandı

Bahaş Holding, FKG İnşaat ve STTA İnşaat Ortaklığı ile birlikte Büyükçekmece Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 3ve 4. etabın yıkım işlemi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bahaş Holding-FKG İnşaat-STTA İnşaat yöneticileri ve basının katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi 3. etabında 56 daireden oluşan alan dönüştürülmek üzere yıkıldı. 5 bin 897 metrekare arsa üzerinde dönüşüm tamamlandığında 120 daire inşa edilmiş olacak. 4. Etap kapsamında ise 206 dairenin yıkım işlemi yapıldı. Proje tamamlandığında, 18 bin 269 metrekarelik arsada konut ve ticari birimler dahil toplam 450 adet ünite inşa edilmiş olacak. Proje ile birlikte, her iki etapta toplam 262 daireyi dönüştürülerek 570 yeni konut ve ticari birim hayata geçirilmiş olacak.

Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında 65 bin metrekarelik alanda toplam 800 riskli dairenin dönüşümünün gerçekleştirilmiş olacağını kaydeden Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, kentsel dönüşüm alanındaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirtti.

“Türkiye’ye rol model olabilecek modern bir yapılaşma örneği”

Bahadır, Büyükçekmece Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak “Büyük bir depremin beklendiği İstanbul’da riskli konutları dönüştürmeyi kendimize görev edindik. Bu doğrultuda Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün önderliğinde başlatılan toplu kentsel dönüşüm hareketiyle de bu bölgede güzel işler yapmak üzere yola çıktık. FKG İnşaat ve STTA İnşaat ile birlikte hareket ettiğimiz Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi bittiğinde, sekiz etap, bin 450 konut ve 50 ticari alandan oluşacak ve tüm Türkiye’ye rol model olabilecek modern bir yapılaşma örneği sunacak. Geçtiğimiz yıl projemizin 1. ve 2’nci etaplarının yıkımını gerçekleştirdik. 1. etapta 110 daire ve 800 metrekarelik ticari alanın dönüşümü sağlanmış oldu. % 60’ını tamamladığımız projeyi eylülde teslim edeceğiz. 2’nci etapta ise 50 daire dönüştürülerek yerine 120 daire inşa edilmiş olacak” bilgilerini paylaştı.

Proje, bölgedeki yapılarla uyumlu dış cephesi beyaz ve çatı renkleri yeşil veya mavi olacak konutlardan oluşuyor. Büyükçekmece’de yatay mimarinin en güzel örneğini sunan proje, üst düzey yaşam olanakları sunan en yeni teknolojilere sahip, yaşanabilir, ferah, balkonlu, teraslı, bahçeli daireleriyle izole yaşam konseptini yeniden tanımlıyor.

“Avrupa’nın düzenlenmiş en uzun sahili olacak”

Bahaş Holding’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi için planladığı taahhüt projesi olan Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi, Avrupa’nın düzenlenmiş en uzun sahili olma unvanına sahip olacak. Proje, 16 kilometrelik Büyükçekmece sahiline yakın bir konumda yer alıyor.

Yorumlar (0)
15
açık