banner3

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ‘prestij proje’ ilgili son durumu paylaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tartışmaları da beraberinde getiren Kanal İstanbul projesinin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KAMU YATIRIMLARI 27.04.2022, 20:53
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ‘prestij proje’ ilgili son durumu paylaştı

İstanbul içerisinde yeni bir İstanbul kuracak olan Kanal İstanbul projesinin deniz taşımacılığı için de büyük bir öneme sahip olacağı kaydediliyor.

“İhtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan bir vizyon projedir”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesinin bir prestij projesi olduğunu kaydederek “Kanal İstanbul projesi sadece bizim için önemli değil. Bölgemizin ve dünya deniz ticareti sistemi için çok önemli bir projeden bahsediyoruz. Kanal İstanbul Projesi Karadeniz ve Akdeniz havzasının prestij projesidir” diye konuştu.

Karaismailoğlu Kanal İstanbul Projesinin ihtiyaçtan ortaya çıktığını belirterek “Dünyada ve ülkemizde teknolojik ve ekonomik gelişmeler yaşanıyor. İktisadi yönelimlerde yapısal değişimlerin olduğunu takip ediyoruz. İşte Kanal İstanbul projesi ülkemizin ulaştırma altyapıları konusunda artan ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan bir vizyon projedir” dedi.

‘465 milyon 337 bin tonluk yük taşındı’

Son yıllarda İstanbul Boğazı trafiğinin oldukça artış kaydettiğini belirten Karaismailoğlu, “İstanbul Boğazı’nda çok yoğun bir trafik oluşuyor. Biz olası riskleri azaltmak için römorkluk refakat hizmeti uzunluk limitini 200 metreden 175 metreye indirdik. 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren 175 metre olan gemileri de römorkluk hizmeti vereceğiz. 2021 yılında İstanbul Boğazı’ndan 465 milyon 337 bin tonluk yük taşındı. Bunun her geçen yıl artacağını hesap edersek Kanal İstanbul projesinin neden gerekli olduğunu daha iyi anlarız” değerlendirmelerinde bulundu.

Kanal İstanbul projesinde gelinen son durum vatandaşlarca merak ediliyor. Projenin ihale aşamasına henüz geçilemediği bildirilirken ihaleler için çalışmaların gerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gerekse de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığı biliniyor. İhalelerin yapılmasının ardından Kanal İstanbul projesinin yapımına başlanılacağı yetkililerce dile getiriliyor.

Yorumlar (0)
15
açık