banner3

TOKİ’den Silivri’ye 2 bin Sosyal Konut geliyor

Silivri Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, TOKİ’nin Silivri'de 2 bin dairelik sosyal konut projesini hayata geçireceğini kaydetti.

KAMU YATIRIMLARI 10.03.2022, 09:36
TOKİ’den Silivri’ye 2 bin Sosyal Konut geliyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Silivri'de sosyal konut projesine başlayacağını belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile yaptığımız görüşmelerde kendisi bize Silivri'de TOKİ marifetiyle yapılacak sosyal konut arazileri üzerine çalışmamızı istedi. Genel müdürlerine de Silivri'de 2 bin konutluk bir proje başlatılması talimatını verdi. Konuyla ilgili bizim teknik ekibimizi Bakanlık ekipleriyle birlikte bir çalışma yapıyor. Ayrıca kentsel dönüşüm ile alakalı Silivri'de bir fizibilite çalışması yapılıyor. " diye konuştu.

Bu proje ile dar gelirli ailelerin konut sahibi olacaklarını kaydeden Yılmaz, “Ben bu proje için bir kez daha teşekkür ederken İBB'yi Silivri'de bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmeye davet ediyorum. Silivri'nin buna ihtiyacı var. Ekrem Bey'in İstanbul'a söz verdiği depremle mücadelede 5 yılda 100 bin konutun Silivri'ye düşen payını da kendisinden istemek bizim en doğal hakkımız. İnşallah önümüzdeki iki yıl içerisinde gerçekleşir diye arzuluyorum” dedi.

Yorumlar (0)
15
açık