banner3

Soyer “Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 3. etap yapım çalışması başladı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapmış olduğu açıklamada Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. etap çalışmalarına başlandığını duyurdu.

KAMU YATIRIMLARI 31.01.2022, 14:32
Soyer “Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 3. etap yapım çalışması başladı”

2020’de İzmir'de yaşanan deprem sonrasında gözler İzmir'in riskli yapı stoku gündeme geldi. Depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verileceği duyurulmuştu.

Konu hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm projelerine hız verdiklerini ve son 1 aylık süreçte 3. imzalarını attıklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde uzun süredir anlaşmazlıkların yaşandığı Örnekköy projesinde imzalar atılmıştı.

Soyer, resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada "Kentsel dönüşümde hız kesmiyor, bir ayda 3'üncü imzamızı atıyoruz. Örnekköy projelerimizin ardından Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan 3'üncü etap yapım çalışmalarına an itibarıyla başlıyoruz. Her şey dirençli bir İzmir için" ifadelerini kullandı.

Uzundere Kentsel Dönüşümü 3. Etap Yapımı Protokol ve Sosyal Tesisler Temel Atma töreni geçtiğimiz Cuma günü düzenlenmişti. Törenle birlikte, 422 bağımsız birimi kapsayan 3. etap yapım çalışmalarına başlanmıştı. Bölgede imzalar için uzun süren bir bekleyiş yaşanmış ve hak sahipleri belediyenin garantör olarak devreye girmesi ile birlikte projeye onay vermişti.

Yorumlar (0)
15
açık