banner3

Kanal İstanbul Projesi’nde son durum açıklaması geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir çok kesim tarafından eleştirilere maruz kalan Kanal İstanbul projesi ilgili açıklamalarda bulundu.

KAMU YATIRIMLARI 14.05.2022, 08:54
Kanal İstanbul Projesi’nde son durum açıklaması geldi

Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla açılacak olan Rize - Artvin Havalimanı projesi ile ilgili açıklamalar yaptı. 3 milyon metrekarelik deniz alanının doldurulması ile hayata geçirilen havalimanı, aynı zamanda Türkiye'nin deniz dolgusu üzerine inşa edilen 2. havalimanı projesi olması ile dikkatleri çekiyor.

“Karadeniz kıyısına mega bir liman geliyor”        

Bakan Karaismailoğlu, projenin inşasında 5 bin kamyon ve 100 milyon taşın kullanıldığını belirterek, Karadeniz kıyısında mega bir liman yapacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük hayalim diyerek tanıttığı Kanal İstanbul projesi hakkında da açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu projenin son durumu hakkında bilgi verdi.

Bakan Karaismailoğlu , Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında "Kanal İstanbul tamamen bir lojistik ihtiyaç. Kanal İstanbul için ihtiyaç olan ulaşım projeleri gerçekleştiriliyor. Kendi geliriyle finanse edilmeye çalışılıyor. Başakşehir-Hadımköy arasında otoyol çalışmaları sürüyor. Karayolunda 7 milyar saat tasarruf sağlıyoruz. Bayramda Osmangazi Köprüsü'nü 65 bin araç kullandı. Bayramda Çanakkale Köprüsü'nden 10 bin araç geçti" diye konuştu.

Kanal İstanbul Projesi’nin ihale tarihi henüz ilan edilmezken, ekonomide yaşanan dalgalanma, inşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş ve dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile dev projenin de zora girdiği iddiaları dolaşıyordu. Projenin kesin ihale tarihinin 2022’de açıklanması ve ilk kazmanın resmen vurulması bekleniyordu.

Yorumlar (0)
15
açık