banner3

Emlak Konut GYO’nun Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/2 parsel 2.etap projesinin inşaat işi'nin sözleşmesi, yüklenici firma Maksem Yapı Tic. A.Ş. ile imzalandı.

KAMU YATIRIMLARI 01.03.2022, 15:57
Emlak Konut GYO’nun Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı

Emlak Konut GYO ile Maksem Yapı arasında imzalanan sözleşmenin bedeli 1 milyar 44 milyon 444 bin TL olarak belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Fikirtepe'de yapılacak olan dev kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bir kitapçık hazırladı. Fikirtepe'de yer alan kentsel dönüşümle ilgili 25 soruya yer verilen kitapçıkta, bu soruların yanıtlarına da yer verildi. Proje kapsamında hak kaybının yaşanmayacağına dikkat çekilirken, mülkiyet hakkının devletin garantörlüğünde olduğu da kaydedildi.

Emlak Konut GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/2 parsel sözleşmesinin imzalanması hakkında bir açıklama gerçekleştirildi.

Emlak Konut GYO'nun KAP’ta gerçekleştirdiği açıklamada, “T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şirketimiz arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/2 Parsel 2.Etap İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Maksem Yapı Tic. A.Ş. ile 25.02.2022 tarihinde imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli: 1.044.444.000 TL+KDV ' dir.”

ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
15
açık