banner3

Aksa Park’ın inşaat süreci başladı

Karatay Aksa Park Konut Yapı Kooperatifi Karatay Belediyesi öncülüğünde yükseliyor

KAMU YATIRIMLARI 19.05.2022, 23:07
Aksa Park’ın inşaat süreci başladı

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan toplu konut projesi, Kumköprü Mahallesi, Küçük Kumköprü Caddesi'nde yer alan 24 bin 308 metrekarelik arsanın üzerine inşa edilecek. Projenin yatırım değeri 80 milyon lira olarak belirlendi. Proje kapsamında toplam 26 blok üzerinde 312 daire hayata geçirilecek

Proje alanı,  etrafı geniş yeşil alanlar çevrili olacak ve yine site bahçesinde ortak kullanım alanları, spor sahaları, kamelyalar, çocuk oyun grupları ve her daireye ait kapalı otoparkı ile özgün ve modern bir proje olacaktır.

Bloklar az katlı, az konutlu olacak

Toplu Konut Yapı Kooperatifimizde projemiz; her biri 6 kat olmak üzere 26 bloktan oluşacak. Projede 139 metrekarelik 3+1 216 daire ve 114 ile 90 metrekarelik 2+1 96 daire bulunacak.

Temel atma töreni gerçekleştirildi

Salı günü gerçekleştirilen törenle temeli atılan Aksa Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi, bugüne kadar ilçedeki toplu konut yapı kooperatiflerinin 42’ncisi olma özelliğini taşıyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AKSAPARK Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin ilçede Karatay Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen 42. Toplu konut hamlesi olduğunun altını çizdi

Başkan Hasan Kılca; “Karatay’ımızın düzenli şehirleşmesine ve hemşehrilerimizin konut ihtiyacına çözüm üretmeye devam ederken; ilçemizin de kentsel dönüşümüne yönelik önemli katkılar sağlıyoruz. Bu kapsamda belediyemiz öncülüğünde kurulan AKSAPARK Projesi’ni hayata geçirdik ve başvurularını aldık. İçinde bulunduğumuz pandemi dolayısıyla kooperatifimizin kuralarını dijital ortamlarda, noter huzurunda yaparak üyelerimizi belirledik. Toplamda 312 daireden oluşan kooperatifimiz; yaklaşık 25 bin metrekarelik alandan oluşuyor. Yeşil alanları, spor alanları, peyzaj düzenlemeleri, park ve dinlenme alanları ile kapalı otoparkın da bulunacağı kooperatifimizin ilçemizin prestij ivmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.  Toplu Konut Yapı Kooperatifimizde projemiz; her biri 6 kat olmak üzere 26 bloktan oluşacak. Projede 139 metrekarelik 3+1 216 daire ve 114 ile 90 metrekarelik 2+1 96 daire bulunacak. Projemizle, ilçemizde düzenli ve güvenli yapılaşmanın hızlandırılmasına, yeni özel sektör girişimlerinin özendirilmesine ve vatandaşlarımızın çok daha ferah ve konforlu yaşam alanlarına kavuşmasına imkân sunuyoruz. Amacımız; Karatay’ımızı çok daha güzel yarınlara en iyi şekilde hazırlamak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
15
açık