banner3

Yaktaş İnşaat, Ülkemize Fransız Sermayesini Getirdi

Dünyanın önemli zemin üreticilerinden biri olan Fransız Gerflor, Türk şirketi Yaktaş İnşaat'ın hâkim hissedarı oldu.

GÜNDEM 11.02.2021, 09:45 11.02.2021, 11:57
Yaktaş İnşaat, Ülkemize Fransız Sermayesini Getirdi

Esnek zemin kaplama tasarım ve üretiminde bir dünya lideri olan Gerflor, ülkemizdeki varlığını genişletme yolunda önemli bir adım atarak Yaktaş’ı satın aldığını duyurdu.

Bu anlaşma ile ünlü Fransız markasının ülkemizdeki 20 senelik yetkili distribütörü ve 26 yıllık partneri olan Yaktaş İnşaat, artık zemin kaplama endüstrisinde bir dünya lideri olan Gerflor Grubuna katılmış oldu.

Gerflor Grubuna dahil olan ve grup içerisinde geliştirilen ünlü markalar arasında “Taralay, Taraflex, Mipolam, DLW, Connor Sport, Sport Court, SPM, Romus, Gradus” bulunuyor.

İmzaların ardından açıklamada bulunan Gerflor SAS CEO’su Bertrand Chammas, “Bu anlaşma ile denizaşırı faaliyetlerimizi bir adım daha öteye taşımış ve Gerflor’un daha iyiye evrilmesi için yeni bir fırsat yakalamış olduk. Uzun bir geçmişe sahip, firmamıza bağlılığını ispat etmiş olan distribütörümüz ve deneyimli ekibinin grubumuza katılmasından son derece memnunuz. Önceliğimiz, önümüzdeki aylarda Türk firmasının bütün olarak Gerflor portföyünde gelişimine devam etmesini sağlamak ve daha fazla yerel yatırım fırsatlarını değerlendirmek olacaktır. Gerflor olarak yatırımlarımız ve dönüşüme yönelik girişimlerimizle Türkiye pazarına daha cazip ürün ve servis seçenekleri sunacağımızdan eminiz.” dedi.

Anlaşma ile ilgili olarak Yaktaş’ı kuran ve şu an Gerflor Türkiye’nin Başkanı ve hissedarı olan Artuk Yakut, “2000 yılında, Gerflor’un tek yetkili Türkiye distribütörü olmuştuk. O günde dahi, bu güne geleceğimizden hiçbir şüphem yoktu ve bu anlaşma bunun kanıtıdır. Gerflor için güzel, Türkiye pazarı için büyük bir adım.” Kısaca Gerflor Gerflor, iç mekanlar için yenilikçi, dekoratif ve çevreye karşı duyarlı zemin ve duvar kaplama çözümleri tasarlamakta, üretmekte ve pazarlamaktadır. Grup, vinil esaslı esnek zemin kaplamalarında Avrupa’nın en büyük üreticisi konumunda olup; Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve gelişmekte olan ülkelerde de varlığını genişletmektedir. Gerflor bünyesinde 4200 çalışan bulunmakta olup, 2019 yılı sonu itibariyle 1,003 milyar euro ciroya sahiptir. Gerflor ; başta sağlık, ofis, ulaşım, mağaza, eğitim, spor ve eğlence olmak üzere çok geniş bir pazara tek bir noktadan tüm esnek zemin kaplama çözümleri (rulo, karo, plaka ürünler ve bitiş aksesuarları) satınalabilme imkanı sağlayan firma olarak kendini başarıyla yeniden konumlandırmıştır” şeklinde konuştu.  
 

Yorumlar (0)
15
açık