banner3

Değerli Konut Vergisi İçin “Beyan” Dönemi

Şimdiye değin ertelenen Değerli Konut Vergisi’nde beyan dönemi başladı. Mükellefler, 20 Şubat’a kadar beyannamelerini verecek, ay sonuna kadar da ilk taksitlerin ödemelerini yapılacaklar.

GÜNDEM 11.02.2021, 19:35 12.02.2021, 10:42
Değerli Konut Vergisi İçin “Beyan” Dönemi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği, 15 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Şu an için ise beyan dönemi başladı. Beyannamelerin verilmesinden hemen ardından da ödemeler başlıyor.

Değerli Konut Vergisi, Şubat ve Ağustos aylarının sonuna kadar iki eşit taksit şeklinde ödenebilecek. Beyannameler 20 Şubat'a kadar verilecek, ilk taksit ödemesi ise Şubat sonunda yapılacak. 2020 için bina vergi değeri 5 milyon 227 bin TL'yi geçen mesken nitelikli taşınmazlar, bu vergiye tabi tutuluyor.

Beyanname Nasıl, Nereye Veriliyor?

Mükellefler 1-20 Şubat arasında beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Beyanname için öncelikle konutun bulunduğu belediyeden bina vergi değerini belirten beyanname alınacak. Ardından, taşınmazın bulunduğu yerdeki vergi dairesine gidilecek.

Elektronik Beyanname (E-Beyanname) Sistemi Hazırlandı

Mükellefler beyannamelerini elektronik ortamda kendileri de gönderebilecekler. Beyannamenin elektronik ortamda gönderilmesi halinde, bina vergi değerini gösteren belge, beyannamenin verildiği tarihi takip eden 15 gün içinde elden veya posta yoluyla ilgili vergi dairesine gönderilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
15
açık