banner3

Vatandaş, altını bozdurup konut alıyor

Son haftalarda altın fiyatlarının tavan yapması ile birlikte altın satışları da % 25 oranında artış kaydetti. Altın bozduran vatandaşlar, yatırımlarını ev veya araba almak için kullanıyorlar.

GÜNDEM 12.11.2021, 13:09
Vatandaş, altını bozdurup konut alıyor

Yatırımcılar için güvenli liman olarak görülen altın fiyatları tavan yapmaya devam ediyor. Ağustos ayında uluslararası piyasalarda 1,728 dolar olan altının ons fiyatı bugün itibarıyla 1,825 dolara kadar yükseldi. Son üç ay içinde altın, ons bazında yatırımcısına 97 dolar gelir sağlamış oldu. Söz konusu yükseliş iç piyasaları da etkiledi ve gram altın 484 liradan 594 liraya, çeyrek altın 797 liradan 973 liraya, Cumhuriyet 3 bin 257 liradan 3 bin 930 liraya kadar yükseldi.

Bu yükseliş ile birlikte altın alarak birikim yapan yatırımcılar da karlı çıktı. Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş vatandaşı da harekete geçirdi. Bu dönemde ellerindeki altını bozduran vatandaşlar ev ve otomobil almaya başladı.

Altın satışının çok fazla olduğunu ve daha çok gayrimenkul için altın bozdurulduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Kira zamları kiracıları konut satın almaya yönlendirdi. ‘Altın yükselmişken biz en iyisi evimizi alalım’ diyenler altın bozduruyor ve yaklaşık % 25 artış var” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
15
açık