banner3

Vakıfbank'tan 72 Ay Vadeli 1 Sene Ödemesiz “Çıpa Kredisi”

Vakıfbank istihdamı korumak ve yerli üretimi desteklemek için 40 milyar liralık yeni kredi paketini açıkladı. Duyurusu yapılan kredi paketi ile imalatçı ve ihracatçı firmalar düşük faizli destek kredisi kullanabilecek. Böylelikle hem üretim korunacak hem de burada çalışan milyonlarca çalışan, işleri korunarak maddi olarak desteklenmiş olacak.

GÜNDEM 25.01.2021, 20:55 26.01.2021, 12:24
Vakıfbank'tan 72 Ay Vadeli 1 Sene Ödemesiz “Çıpa Kredisi”

Vakıfbank’ın başlatmış olduğu Çıpa Kredisi kampanyası kapsamında Türkiye'de ilk kez kredi faiz oranı olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan politika faiz oranı baz alınacak. Vakıfbank Çıpa Kredisi paketi ile Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri kredi paketine yansıtılacak. Artış olursa ise bu yükseliş faiz oranına yansımayacak ve o ay için faiz oranı sabit tutulmuş olacak.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, salgın sürecinde istihdam ve üretimde düşüş yaşanmaması için söz konusu kredi paketini hayata geçirdiklerini belirtti. Vakıfbank olarak esnaf, imalatçı, ihracatçı ve vatandaşlara desteklerinin süreceğini belirten Üstünsalih kredi paketinin büyüklüğünün 40 milyar TL olduğunu belirtti.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Başta imalatçı ve ihracatçı firmalarımız olmak üzere işletmelerin kullanımına sunacağımız yeni kredi paketimiz, 2 milyar dolar ve 25 milyar TL olmak üzere toplam 40 milyar TL büyüklüğünde olacak. TCMB politika faizine endeksli kredimizin başlangıç faiz oranını yıllık yüzde 17,75 olarak belirledik.

Paketimiz 12 aydan başlayarak 72 aya kadar vadeler içermekle birlikte firmalarımızın ihtiyaçları ve nakit akışına göre 1 yıla kadar ödemesiz dönem uygulanabilecek" sözleri ile kredi paketi hakkında detaylı bilgi vermiş oldu. Açıklanan kredi paketinde yıllık kredi faiz oranı yüzde 17.75  olarak belirlenirken aylık kredi faiz oranı ise yüzde 1.48 seviyesine denk gelecek.

Ancak Merkez Bankası tarafından uygulanan politika faiz oranı rakamında indirim olduğu anda bu indirim faiz oranına da yansıyacak. Söz konusu destek paketi ilk etapta imalatçı ve ihracatçı şirketlerin kullanımına sunulduğu için normal vatandaşlar kredi paketinden direkt olarak yararlanamayacak. Koronavirüs salgını nedeni ile ekonomide yaşanan dalgalanma sonrasında işleri bozulan işletmeler ve firmalar bu  destekten yararlanırken verilen mali destek ile bu işletmelerde çalışan kişilerin de işleri korunacak ve dolaylı olarak vatandaşa da olumlu yansımalar yaşanacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık