banner3

Konut İmarlı Arsalar En Çok İzmir’de Değer Kazandı

GABORAS Veri Direktörü Orhan Vatandaş, konut imarlı arsa fiyatlarının en çok İzmir’de değer kazandığını belirterek "Pandemi döneminde imarlı arsada % 32’lik bir artış görülüyor" dedi.

GÜNDEM 25.01.2021, 21:20 26.01.2021, 12:26
Konut İmarlı Arsalar En Çok İzmir’de Değer Kazandı

Gayrimenkul Borsası A.Ş tarafından yapılan analizlere göre konut fiyatlarında İstanbul, Muğla, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Antalya gibi şehirlerde benzer ticaret hacimleri ve fiyat artışlarını görüldüğünü belirten Vatandaş, “Özellikle Antalya, Muğla, İzmir ve Bursa’da % 60 ile 80 arasında fiyat artışı var. Pandemiyle birlikte değişen yaşam biçimleri insanların kentleşmenin yoğun yaşandığı metropollerden doğayla iç içe olabileceği bölgelere eğilimine neden oldu. Fiyat artışının en fazla yaşandığı bölgelere bakıldığında kıyı ve kırsal bölgelerde yoğunlaştığı görülüyor.” dedi.

Konut imarlı arsa değer artışında İzmir, İş yeri değerleri açısından Muğla zirvede

Vatandaş, sözlerine devamla, “İzmir, Muğla, Antalya ve Çanakkale ve Balıkesir metropollerden kaçanların en fazla imarlı-imarsız arsa, bağ, bahçe gibi alanlara yatırım yapmak için talep gösterdiği yerler. Pandemi döneminde değerlerin nasıl değiştiğine bakarsak, İzmir’de pandemi döneminde imarlı arsada % 32’lik bir artış görülüyor. Bu oran Muğla’da % 20, Antalya’da % 30, Çanakkale’de ise % 5 olarak takip ediyor. İş yeri değerleri açısından da Muğla’da bu alanda % 58, Ankara’da % 52, İzmir’de % 43, Antalya’da % 42, Bursa’da % 25 ve İstanbul’da % 24 artış gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık