banner3

TBMM'de kabul edilen kanun teklifi ile borcu olan ev ve binaların satışı yapılamayacak.

‘İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Teklife eklenmiş olan bir madde ile emlak satışı esnasında tapu daireleri, belediye kayıtlarında raiç ve emlak vergisi borcu sorgulaması yapacak. Kayıtlarda borcu bulunan konut veya işyerinin satışı gerçekleştirilemeyecek.

GÜNDEM 12.06.2021, 13:42 14.06.2021, 20:30
TBMM'de kabul edilen kanun teklifi ile borcu olan ev ve binaların satışı yapılamayacak.

Yine, düzenlemeye göre, ticari işletmeler, bütünlük içeriyorlarsa ve bütün olarak satıldığı taktirde daha yüksek gelir elde edilecekse, tek parça halinde satışı yapılacak. Satışta işletmenin devamlılığı ve ekonomiye olan katkısı gözetilecek. Eğer, işletmenin bir bütün olarak satış gerçekleştirilemezse; mal ve haklar ayrı ayrı satılacak.

Emlak Vergisi Kanunu'nda gerçekleştirilen değişikliğe göre, tapu müdürlükleri, ilgili belediye tarafından sağlanan sistem üzerinden bina ve arazinin devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan ‘emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunun’ elektronik ortamda sorgulamasını yapacak.

Miras, mahkeme kararı, cebri icra, kamulaştırma halleri ile özel kanunlarda öngörülen diğer haller hariç emlak vergisi borcu bulunan bina ve arazinin devir ve ferağı borç ödenmeden gerçekleştirilmeyecek.

Yorumlar (0)
15
açık