banner3

SGK, 14 İlde Konut, Lojman, Tarla ve Arsa Satışı Yapıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, arsa ihalesi, lojman satışı, konut satışı ihalesi ve tarla satışı gibi çok sayıda taşınmaz satışı için ihale ilanı yayımladı. Resmi Gazete’nin 14 Ocak 2021 tarihli nüshasında yayımlanan ihale duyurusunda 14 ilde satış yapılacağı belirtildi.

GÜNDEM 18.01.2021, 05:20 18.01.2021, 15:02
SGK, 14 İlde Konut, Lojman, Tarla ve Arsa Satışı Yapıyor

Resmi Gazete’nin 14 Ocak 2021 tarihli nüshasında yayımlanan taşınmaz satışı ihale duyurusu ile aralarında Ankara, Bursa, Diyarbakır, Bolu, Çorum, Denizli, Erzurum, İzmir, İstanbul, Rize, Konya, Samsun, Sinop ve Sakarya'nın bulunduğu 14 ilde yer alan çok sayıda taşınmaz, ihale yöntemi ile satışa sunuldu.

İhale İçin Başvuru Ne Zaman ve Nasıl Olacak?

İlanlarda, mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan çok sayıda taşınmaz için satış ihalesi düzenleneceği yer aldı. Duyuruda, "Mülkiyeti Kurumumuza ait aşağıda tapu bilgileri yazılı gayrimenkullerin, Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin (Kararname Numarası: 4) 423 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlar Yönetmeliğinin 21, 22 ve 23 üncü maddelerine göre (Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin (n) bendi hariç olmak üzere) açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır"  denilerek ihalenin açık artırma usulü ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Açık artırma, 2 Şubat 2021 tarihinde başlayacak ve her taşınmaz için ayrı ayrı ilanda belirtilen tarih ve saatte yapılarak 5 Şubat 2021 tarihinde sona erecek.

İhaleye katılmak isteyenler, ihale dokümanını SGK'nın web sitesinden görebiliyorlar. Satın alınmak istenilen taşınmaz için belirlenen Şartname internetten indirilerek ardından satın alma bedeli ve teminat bedeli ücreti bankalarda yer alan SGK hesabına yatırılarak yapılmaktadır

Satın alınmak istenilen gayrimenkul için SGK tarafından belirlenen ihale tarihi ve saatinden en az 1 gün önce saat 17:00'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı adresine teslim edilmek zorundadır. Bu şartları yerine getiren kişi ve kurumlar açık artırma yöntemi ile satışa sunulan taşınmazlar için düzenlenen ihaleye katılmaya hak kazanır.

Yorumlar (0)
15
açık