banner3

Dar Boğazdaki AVM'ler ve Oteller Bankaların Mı Olacak?

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan kısıtlama kararlarından dolayı oteller ve alışveriş merkezleri büyük bir gelir kaybına uğradı. Alışveriş merkezlerinde büyük bir ciro kaybı yaşanırken yatırım kredisi borcu bulunan AVM'ler borç çevirmede zorlanınca bankaların takibine girdiler.

GÜNDEM 18.01.2021, 05:29 18.01.2021, 15:06
Dar Boğazdaki AVM'ler ve Oteller Bankaların Mı Olacak?

Salgına borçlu olarak yakalanan AVM’ler ekonomik sıkıntılar yaşarken,AVM’lerden alacaklı olan bankaların devir süreçlerine hız verdikleri konuşuluyor.

Pandemi tedbirleri kapsamında zorunlu olarak alınan kısıtlama kararları nedeniyle en çok ziyaretçi aldıkları hafta sonlarında kapalı kalmak durumunda kalan AVM’ler büyük bir ciro kaybı yaşadı. Açık oldukları zamanlar da iş saati ile çakışma yaşayınca ziyaretçi sayıları da rekor seviyede düşüş gösterdi.

Tüm bunlara ek olarak yatırım kredisi kullanılarak inşa edilen alışveriş merkezleri bu borçları çevirmekte zorlandı. 30 civarında AVM’nin bankalara devredilebileceği iddia edildi. Alışveriş Merkezleri koronavirüs salgını nedeni ile kiracısı bulunan dükkanlardan kapalı kalınan dönemde kira almamış ve kira desteği sağlamıştı.

Ülkemiz genelinde 1 milyona yakın istihdam kaynağı sağlayan alışveriş merkezleri batma noktasına geldiklerini, bu nedenle de 1 sene faizsiz öteleme ve Türk Lirası'na dönüş imkânı sunulmasını talep ettiler. Bankaların ise faizsiz borç öteleme ve Türk Lirasına dönüşe yanaşmadığı, bu nedenle de bazı alışveriş merkezleri ile alacaklı bankalar arasında devir konusunda görüşmelerin başladığı iddia ediliyor.

Yorumlar (0)
15
açık