banner3

Prefabrik Ev Yapacaklara Devletten 30 Bin TL Yardım

Aile Bakanlığı tarafından prefabrik ev inşa etmek isteyen vatandaşlara 30 bin TL hibe veriyor. Prefabrik ev yardımı için başvuru yapmak isteyenler için detaylar haberimizde…

GÜNDEM 28.01.2021, 19:44 29.01.2021, 11:29
Prefabrik Ev Yapacaklara Devletten 30 Bin TL Yardım

Aile Bakanlığı tarafından prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara 30 bin TL yardım yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan prefabrik ev yardımları 2021 yılının belli bir dönemine kadar 30 bin TL olarak ödenmeye devam edecek. Bakanlık, bu yıl için yeni destek tutarlarını açıklayacak.

Prefabrik Ev Yapımı Desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü tarafından sağlanıyor. Destek almak için yapılacak başvurular  ve destek sağlama işlemleri ise bu kuruma bağlı olan “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları” tarafından yapılıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır." denildi.

Başvurular Nereye Yapılacak?

Yardım için başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını yaşadıkları ilçelerde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacaklar. Başvurular vakıflara yazılı olarak yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile Bakanlığı, bahsi geçen barınma yardımlarının maddi durumu kötü olan vatandaşlara verileceği açıkladı.

Ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Yine barınma yardımı ödemeleri, aylık hane geliri belli bir seviyenin altında olması durumunda ödeniyor. Bakanlık bu şarta ilişkin olarak kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması gerektiğini belirtti. Bunun yanında tamir ve tadilat için vatandaşların oturdukları evin tam hisseli tapusuna sahip olmaları gerekli.

Yorumlar (0)
15
açık