banner3

İşletme Sahipleri, O Vergiyi Ödemeyecek

TBMM'ye sunulmuş olan “Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik” kapsamında işletme sahiplerinin, kira stopajı vergisi, ilan ve reklam vergisi ile çevre vergisi gibi ödemelerden muaf tutulmaları amaçlanıyor.

GÜNDEM 28.01.2021, 20:25 29.01.2021, 11:34
İşletme Sahipleri, O Vergiyi Ödemeyecek

Devlet, Koronavirüs salgınından etkilenen esnafın durumunun iyileştirilmesi, desteklenmesi, varlığını devam ettirebilmesi için gerekli tedbirleri alıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve kira ödemek zorunda olan esnaf büyük gelir kaybına uğradı.

Vergiler, krediler, SSK - Bağ-Kur ödemeleri, iş hacminin düşmesi dolayısıyla ödenemeyen kira, elektrik, su, doğal gaz ve stopaj gibi borçlar esnaf ve işletmecileri zor durumda bıraktı. Pandemi boyunca alınan tedbirler nedeni ile kepenklerini kapatan, faaliyetleri kısıtlanan esnafa geri ödemeli kredinin yanı sıra geçtiğimiz yılın sonunda açıklanan paketle 3 aylık kira desteği verildi.

TBMM'ye sunulan yeni teklif ile bu sorunların önüne geçilecek ve işletmecilerden kira stopajı alınmayacak.

Teklif, TBMM'ye sunuldu

Gelir Vergisi Kanunu” ile “Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun” ile “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” teklifleri TBMM'ye sunuldu.

Görüşmeler TBMM’nde Devam Ediyor

Komisyonda görüşmelerine devam edilen kanun teklifi kapsamında işletme sahiplerinin, kira stopajı vergisi, ilan ve reklam vergisi ile çevre vergisi ödemelerinden muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Yorumlar (0)
15
açık