banner3

Pasifik GYO halka arz ediliyor

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PSGYO); Tera Menkul Kıymetler önderliğinde geniş bir konsorsiyum aracılığı ile 9-10 Aralık tarihlerinde talep toplayacak.

GÜNDEM 10.12.2021, 10:57
Pasifik GYO halka arz ediliyor

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) geçen hafta onay verilen Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PSGYO), Tera Menkul Kıymetler liderliğinde, geniş bir konsorsiyum aracılığı ile 9-10 Aralık tarihlerinde talep toplayacak.

Ankara'nın ardından İstanbul’a Next Level markası ile giriş yapan Pasifik, gayrimenkul yatırım ortaklığı kurarak halka arz ediliyor. Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yatırımcılara farklı bir gayrimenkul yatırım ortaklığı modeli sunduklarını, geliştirici bir şirketi halka açtıklarını belirtti.  Marka olarak gerçekleştirdikleri roadshow’larda kurumsal yatırımcılardan olumlu dönüşler aldıklarını belirten Erdoğan, gayrimenkule yönelik talep patlamasının yaşandığı ve borsanın sürekli rekor tazelediği böyle bir dönemde bireysel yatırımcıya hem gayrimenkule hem borsaya yatırım yapma fırsatını bir arada sunduklarını kaydetti.

Erdoğan, PSGYO'nun portföy yapısı ile sektördeki birçok şirketten ayrıştığını belirterek "Aslına bakarsanız tamamen proje geliştirmeye odaklı bir GYO yapıyoruz. Sonuçta Pasifik geliştirici bir şirket ve biz onu halka açıyoruz. Portföyümüzde şu anda geliştirdiğimiz birbirinden özel iki proje var, Merkez Ankara ve Next Level İstanbul. Merkez Ankara projemiz Türkiye’nin tek parselde en büyük karma kullanım projesi olmasının yanı sıra Emlak Konut projeleri arasında satış rekorları kıran bir proje. Next Level İstanbul projemiz ise şehrin tam kalbinde, Levent’in Etiler girişinde, şehrin en iyisi olmaya aday, çok özel bir proje. Bu iki projemiz de herkesin hayalinde olan, özellikle gayrimenkul yatırımcısının yoğun ilgi gösterdiği, kazanç potansiyeli yüksek olan projeler. Biz Pasifik GYO’yu halka açarak, yatırımcıları öncelikle bu iki projemizin kazanç potansiyeline % 20 iskonto ile ortak etmek istiyoruz” dedi.

Bu şekilde şirkete ortak olan bütün yatırımcıların gelecekteki projelere ve onların kazanç potansiyeline de ortak olacaklarını belirten Erdoğan, “Gelecek dönemde özellikle İstanbul’da yeni projeler geliştirmek istiyoruz. Biz işimizi çok iyi yapan bir şirketiz. Bunun en büyük kanıtı da geçmişte gerçekleştirdiğimiz projeler. Dolayısıyla böylesi potansiyel sunan bir GYO’ya, gayrimenkul piyasasının ve borsa endekslerinin birlikte yükseldiği bir dönemde yatırım yapmanın bireysel ve kurumsal yatırımcılara hem kısa vadede hem de orta ve uzun vadede çok önemli bir getiri potansiyeli sunacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Pasifik olarak gayrimenkul yatırım ortaklıklarına yaklaşımlarının farklı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ana stratejimiz proje geliştirmek ve bunu yaparken de olabildiğince yüksek katma değer oluşturmak. Biz geliştiriyoruz, yapıyoruz ve satıyoruz. Yatırımcılara çok daha likit bir portföy sunuyoruz. Sonuçta yaptığımız iş kazançlı bir iş ve biz ortaklarımızın da bu kazançtan payını almasını istiyoruz." dedi.

Sermaye piyasası katılımcılarının ve geniş yatırımcı kitlelerinin, Pasifik GYO halka arzını bir fırsat olarak göreceğini kaydeden Erdoğan, halka arz işleminden elde edilecek olan gelirin % 30’u ile şirket borçlarının kapatılarak işletme sermayesine destek sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Halka arz gelirinin % 70’lik bölümün de devam eden ve gerçekleşecek olan yeni projelerin geliştirilmesinde kullanacağını belirten Erdoğan, "Ana hedefimiz halka arz geliri ile önümüzdeki yıllarda geliştirilecek projelerin de finansman yükünün etkisini asgariye indirip, karlılığımızı azami oranda artırmak. Halka açılmak yeni projelere borçlanmadan öz kaynaklarla girmek hem de şirketimizi büyütebilmek, gayrimenkul piyasasını güçlendirmek demek. Bu tarz halka açılmış bir şirket olmakla kurumsal altyapımızı da çok ciddi güçlendirdik” ifadelerini kullandı.

Regülasyonlara tabi olmanın GYO'lara önemli oranda katkı verdiğini belirten Erdoğan, "Gelecek nesillere daha güçlü bir şirket bırakabileceğiz. Bu ilk halka arzımız değil, daha önce grubumuzun çay şirketi Orçay'ın son derece başarılı bir şekilde halka arzını gerçekleştirdik. Halka arz sonrası hisse performansıyla da yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. Halk arzların kurumsallaşma yönünde çok ciddi katkısı oluyor, GYO'larda bu daha da fazla” diye konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık