O kanun TBMM’de kabul edildi “Evini teslim alamayanlar 70.000 TL tazminat alacak”

Ön ödemeli konutlarda vatandaşın yaşadığı mağduriyetlerin sona erdirilmesi için TBMM’de onaylanan yeni düzenleme ile vatandaşlara daire başına 70.000 TL tazminat hakkı sağlanıyor. Uygulamaya giren düzenlemeye göre; ön ödemeli konut alımlarında sahiplerine zamanında teslim edilmeyen konutlar için tazminat ödenecek. Ayrıca düzenleme ile konutların teslim süreci, vatandaşlara erken cayma hakkı gibi yenilikler de yer alıyor.

GÜNDEM 30.03.2022, 10:57 30.03.2022, 11:18
O kanun TBMM’de kabul edildi “Evini teslim alamayanlar 70.000 TL tazminat alacak”

Yeni düzenleme ile ön ödemeyle konut sahibi olan vatandaşlara bildirilen konut teslim tarihinde, evlerin teslim edilmesi zorunlu olacak. Zamanında teslim edilmeyen konutlar için müteahhite 48 aylık süre verilecek. Eğer bu süre zarfı içerisinde de ödeme yapılmazsa firmalar bir konut için 70 bin TL ceza ödeme gerçekleştirecek.

Konut sahibi olmak için kredi çeken vatandaşlar için erken ödemede cayma hakkında da düzenleme yapıldı. Yeni düzenleme ile tüketici kredilerinde, borcun tamamının erken ödenmesi durumunda bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak.

TBMM'de kabul edilen düzenleme ile uygulamaya giren bir diğer yenilik de vatandaşların sorun yaşadıkları sigorta zorunluluğu alanında oldu. Düzenlemenin ardından ‘vatandaşların açık talebi olmadan kredi bağlantılı olmayan sigorta’ yaptırılamayacak.

Yorumlar (0)
15
açık