banner3

Metal Yapı Konut'un 1.3 Milyarlık gayrimenkulü icradan satışa çıkarıldı

Mali sıkıntı yaşayan Metal Yapı Konut'un 1.3 milyar değere sahip olan gayrimenkulleri icradan satışa çıkarıldı. Küçük Çekmece ‘de göl manzarasına sahip proje, Göktürk ve Kemerburgaz'da yer alan 26 taşınmaz ve 150 dönümlük 7 arsa satış listesinde bulunuyor.

GÜNDEM 15.02.2022, 09:52
Metal Yapı Konut'un 1.3 Milyarlık gayrimenkulü icradan satışa çıkarıldı

Metal Yapı tarafından İstanbul Küçükçekmece'de inşa edilen ve göl manzarasına sahip olan konut ile dükkân icradan satışa sunuldu. İcradan yapılacak satış ihalesinin ilki 2022 Nisan ayının ilk haftalarında düzenlenecek.

Yaşadığı mali sıkıntılar ile anılan Metal Yapı Konut AŞ, Risin Gayrimenkul ve Karmen Yapı AŞ' ye ait mülklerin icradan ihalesi, alacaklı bir bankanın talebi üzerine gerçekleştirilecek. İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi’nin sürdürdüğü icradan satış dosyasında yer alan verilere göre, bankanın 646 milyon TL alacağı bulunuyor. Satışı yapılacak varlılar arasında çok sayıda değerli mülk bulunuyor.

Göktürk ve Kemergurbaz’da bulunan dükkân, daire ve villalardan oluşan 26 ayrı taşınmaz, Sarıyer Zekeriyaköy’de yer alan ve 150 dönüm büyüklüğe sahip 7 arsa için biçilen değer toplam 920 milyon TL olarak belirlendi. İcradan satış ihalesinin ilki 5 Nisan 2022’de gerçekleştirilecek olup, ilk ihalede alıcı olmaması halinde, 2. ihale de 11 Mayıs 2022’de yapılacak.

Yorumlar (0)
15
açık