banner3

Kentsel Dönüşüme sağlanan ‘Kredi Desteği’ artırıldı

Kentsel dönüşüm kredisi için beklenen müjdeli haber Resmi Gazetede yayımlandı. Karar ile birlikte evini kentsel dönüşüme verecek olan vatandaşlara düşük faizli kredi desteği arttırıldı.

GÜNDEM 15.02.2022, 11:02
Kentsel Dönüşüme sağlanan ‘Kredi Desteği’ artırıldı

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yapılan düzenlemenin milyonlarca kişiyi ilgilendirdiğini kaydetti. Türkiye'de yaşanacak olası bir depremde ağır hasar alma ihtimali bulunan riskli binaların yenilenmesi için kentsel dönüşüm destekleri büyük önem taşıyor.

Gerçekleştirilen düzenleme ile birlikte destekleme limitleri arttırılırken yeni kredi desteği hakkında bir değerlendirmede bulunan Türkkan "Kovid-19 karantinaları nedeniyle evde kalınan sürenin uzaması da vatandaşlarda farkındalık oluşturdu. Yani depremler ve salgın kısıtlamaları sonrası vatandaşların konutlarında güçlendirme yapma isteği en az yüzde 50 arttı. Kentsel dönüşüm maliyetlerindeki artışın bunda ciddi etkisi var. Çünkü inşaat maliyetleri de çok arttı. Ancak güçlendirme maliyetleri bunun çok altında. Bir daire için ortalama güçlendirme bedeli 150-200 bin lira aralığında. Destek verilen kredi limiti de bu rakama yetiyor" ifadelerini kullandı.

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 2 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni kanun kapsamında kentsel dönüşüm konut kredisi limiti 400 bin TL’ye yükseltilmişti.

Yorumlar (0)
15
açık