banner3

Kurda yaşanan düşüş gayrimenkul’de etkili olacak mı?

Döviz kurunda yaşanan düşüşün gayrimenkul sektörüne etkisinin ne kadar olacağı merak ediliyor. Uzmanlar, kurda yaşanan düşüşün özellikle yerli alıcıların daha çok gayrimenkul almasına neden olacağını öngörüyor.

GÜNDEM 23.12.2021, 09:17
Kurda yaşanan düşüş gayrimenkul’de etkili olacak mı?

Son dönemde yaşanan fiyat artışları nedeniyle fiyatlar daha fazla yükselmeden konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar merakla döviz kurlarında yaşanan düşüşün sonuçlarını takip ediyor.

Ülkemizin her yerinde gayrimenkul fiyatlarında son zamanlarda büyük fiyat artışları yaşandı. Özellikle İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde gayrimenkul fiyatları ikiye katlandı.

Döviz kurları arttıkça inşaat maliyetlerinin de sürekli yükselmesi nedeniyle yeni projelerde de yavaşlamalar görüldü ve konut stokları eridi.  Bu durum fiyatların daha da yükselmesine neden oldu.

Yapılan son düzenleme ile dolarda sert bir düşüş yaşanması ve iki gündür bu seviyelerde kalması, ekonomi için sevindirici bir gelişme olurken; bir çok sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de canlanma bekleniyor.

Vatandaşların paralarını dövizde tutmak yerine gayrimenkule yatıracağı ve bekle- gör tutumundan uzaklaşacakları öngörülüyor.

Yine döviz kurunda yaşanan düşüş ile birlikte inşaat maliyetlerinde de düşüş yaşanması; böylelikle de yeni projelerin hayata geçirilerek konut fiyatlarında düşüşü beraberinde getirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
15
açık