banner3

Küçük Ölçekli Müteahhitler için ‘Uygun Maliyetli Kredi Desteği’ sağlanacak

Ülkemiz inşaat sektörü uzun bir süredir ciddi bir kriz ile boğuşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörüne sağlanacak bir dizi imkânları açıkladı. Yapılan açıklamaya göre küçük ölçekli müteahhitlere uygun maliyetlerle kredi imkânı sağlanacak.

GÜNDEM 10.05.2022, 13:06
Küçük Ölçekli Müteahhitler için ‘Uygun Maliyetli Kredi Desteği’ sağlanacak

Uzun süredir finansal kriz ortamı ile boğuşan inşaat sektöründe inşaatlar durma aşamasına, ekonomik gücü olmayan müteahhtiler ise iflasın eşiğine geldiler. Son kabine toplantısının ardından küçük ölçekli müteahhitlere uygun maliyetlerle finansal destek sağlanacağı duyuruldu.

‘Küçük parsellerde’ konut inşa etmek isteyenlere kredi desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve küçük ölçekli müteahhitlerin desteklenmesi amacını taşıyan programa göre şehir içindeki küçük parsellerde konut inşa etmek isteyenlere kredi desteği sağlanacak. Bu kredi desteğini kullanmak isteyen küçük ölçekli müteahhitler inşa ettikleri bu konutların metrekaresini belirli bir fiyatın üzerinde satamayacaklar. Bu çalışma ile konut fiyatlarının aşırı yükselmesinin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

Detayları henüz belli olmayan uygun maliyetli kredi desteğinden yararlanan küçük ölçekli müteahhitlerin kredi desteği ile inşa ettikleri bu konutlara 5 yıl süreyle satış tahdidi de uygulanacak. İlerleyen günlerde bu desteğin ayrıntıları da belli olacak.

% 40'ı tamamlanan büyük projelere de toplam 20 Milyar TL kredi desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörünün desteklenmesi için farklı bir destek programı daha hazırladıklarını belirtti. O destek programı ise büyün ölçekli inşaat projeleri için olacak.

Bu destekte, %40'ı tamamlanan büyük projelerin tamamlanması için toplamda 20 Milyar TL'lik kredi desteği imkânı sağlanacak. Bu kredinin hangi şartlarda sağlanacağının ayrıntılarının önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
15
açık