banner3

Kredi destek paketinin açıklanmasının ardından konut fiyatları saatler içinde katlandı.

2020’de ‘devlet destekli konut kredisi kampanyası’nın açıklanması ile konut fiyatları rekor oranda artış kaydetmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘yeni konut kredisi destek paketi’nin ardından fırsatçı konut sahipleri yine aynı tavrı sergiledi.

GÜNDEM 10.05.2022, 14:33
Kredi destek paketinin açıklanmasının ardından konut fiyatları saatler içinde katlandı.

Kabine toplantısının ardından açıklanan yeni konut kredisi paketinde konut alımları için 3 ayrı kredi desteği sağlayacaklarını açıklamıştı. Açıklanan ilk pakette yüzde 0.99 faiz oranı ile ikinci pakette ise yüzde 0.89 faiz oranı ile kredi verileceği duyurulmuştu. Her iki kredi paketinde de söz konusu desteğin sıfır konut alanlara sağlanacağı belirtiliyor.

Açıklanan ‘yeni konut kredisi destek paketi’ ile % 0.89 ve % 0.99 faizli konut kredisi desteği verileceği duyurulunca internette yer alan konut ilanlarının fiyatları da saatler içerisinde katlandı.

Devlet destekli konut kredisi kampanyası’nın açıklanması ile birlikte online emlak siteleri üzerinden verilen satılık konut ilanlarında özellikle de sahibinden satılık ev fiyatlarına yapılan fahiş zamlar gözden kaçmadı. Konut sahibi olmak için emlak sitelerinde ilanları takip eden pek çok vatandaş zam yapılan ilanların ekran görüntüleri aldı ve paylaştı. Bu ekran görüntülerinde kimi konut ilanlarda 300-500 bin aralığında yükselmeler görülüyor.

Yorumlar (0)
15
açık