banner3

Dolar, Altını olan ve konut sahibi olmak isteyenler için kamu bankalarından %0.89 faizle konut kredisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konut kredisi müjdesi verdi. Altınını, dolarını bozdurarak ev almak isteyen vatandaşlara % 0.89 faizli kredi verileceği ilan edildi.

GÜNDEM 10.05.2022, 16:05
Dolar, Altını olan ve konut sahibi olmak isteyenler için kamu bankalarından %0.89 faizle konut kredisi

Açıklanan yeni destek kredileri ile hem konut satışlarının hem de liralaşma stratejisinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Genişletilmiş Konut Finansman Paketi’ kapsamında hem sıfır hem de ikinci el konut almak isteyen vatandaşlara dönük olarak; dolar ya da altın bozdurarak ev peşinatı ödemeleri halinde kalan tutar için düşük faiz oranı ile destek kredisi imkânı sağlanacak. Kampanya ile konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara, şartları yerine getirmeleri şartıyla % 0.89 faiz oranı ile destek kredisi verilecek.

Başvuru şartları neler ve başvurular nasıl yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Genişletilmiş Konut Finansman Paketi kampanyasının detaylarının açıkladı.

Vatandaşlar, sahip olduğu altın ve doları bozdurmaları ile birlikte konut peşinatı ödemesini yaparak düşük faizli destek kredisinden faydalanabilecekler.

‘Genişletilmiş Konut Finansman Paketi’ kapsamında verilecek olan krediler, kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank tarafından verilecek.

Kredi başvuru şartlarına bakıldığında,1 Nisan 2022 ve tarihinden önce konut değerinin en az % 50'si tutarında döviz tevdiat hesabı ya da hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası satımı ile karşılanması olarak açıklandı.

Bu şartları taşıyan vatandaşlara, 2 milyon liraya kadar olan konutlarda 120 ay vadeli % 0,89 faiz oranı ile konut kredisi imkânı tanınacak.

Yorumlar (0)
15
açık