banner3

Konut satışlarında ikinci el patlaması yaşanacak

İnşaat maliyetlerinde yaşanan artış konut sektörünü zora sorarken, ikinci el konut fiyatlarında yükselişler olacağını kaydeden sektör temsilcileri, "Konuttaki artış ikinci el fiyatlarına henüz yansımadı. 2021 ile bu sene arasında ilk 3 ayda % 30-40 artış var. Sene sonunda çok daha fazla olacak" dedi.

GÜNDEM 07.05.2022, 14:28
Konut satışlarında ikinci el patlaması yaşanacak

“Arz yok, talep var"

Özak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, birkaç yıldır gayrimenkul sektöründe arz tarafında kısıtlı bir büyümenin olduğunu belirterek "İkinci el kısa vadede çok satacak. Konuttaki artış ikinci el fiyatlarına henüz yansımadı. 2021 ile bu sene arasında ilk 3 ayda yüzde 30-40 artış var. Sene sonunda çok daha fazla olacak. Çünkü arz yok, talep var" ifadelerini kullandı.

“Nerede arsa varsa odak oraya doğru oluşuyor”

Kentsel dönüşüm alanına yüksek miktarlarda yatırım olacağını belirten Akbalık, "Uzaktan çalışma imkânı ve konut fiyatlarındaki artış nedeniyle hem işyerleri hem de çalışanlar güney bölgelere yönelmiş durumda. Devletin bunu belli regülasyonlarla düzenlemesi tersine göçü daha iyi yönetmeyi sağlar. Hangi bölgede konut ihtiyacı varsa veya hangi bölge teşvik edilmek isteniyorsa o bölgeye uygun kolaylıklar sağlanmalı. Böylece konut geliştiriciler o bölgeye odaklanır. Fakat bizde odak maalesef ihtiyaca göre değil, arsa nerede varsa oraya doğru oluşuyor" diye konuştu.

“5 resort otel yatırımı yapacağız"

Akbalık, turizm sektöründe de yeni yatırımları olduğunu belirten ve Ela Otel markasını bir zincir haline getireceklerini kaydederek "Yeni odak noktamız turizm ve burada markalaşma adına adımlar atıyoruz. 400 milyon TL yatırımla Ela Excellence Resort Belek'te işletmesel, sistemsel değişimler gerçekleştirerek yepyeni konseptlerle misafirlerimizi ağırlayacağız. Orta vadede 5 resort otel yatırımı yapacağız" şeklinde konuştu.


Bodrum Akyarlar'da 345 dönümlük arsada üst gelir grubuna hitap eden deluxe turizm kompleksi, Didim Altınkum'daki 163 dönümlük arsada orta-üst gelir grubunu hedefleyen 800 yatak kapasiteli resort otel yatırımı yapacaklarını belirten Ahmet Akbalık, Demre'de de 500 yatak kapasitesine sahip resort otel projesine imza atacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)
15
açık