banner3

Emlak vergisi ödemeleri için son tarih yaklaşıyor

Gayrimenkul sahipleri için 2022 yılı emlak vergisi 1. taksit ödemeleri için son ödeme tarihi 31 Mayıs. Gecikme faizi ile karşılaşmak istemeyenlerin bu tarihe kadar emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

GÜNDEM 07.05.2022, 15:48
Emlak vergisi ödemeleri için son tarih yaklaşıyor

2022 yılı emlak vergisi ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı. Ev, arsa, işyeri ve benzeri gayrimenkul sahibi olan ve muafiyeti kapsamında yer almayan herkesin zorunlu olarak ödemesi gereken emlak vergisi için son tarih ay sonu. Mayıs ayının son gününe kadar devam edecek ödemelerde 31 Mayıs Salı günü sona erecek.

Vergi mükellefleri yapacakları vergi ödemelerini belediyelerin vezne bölümünden yada belediyelerin web sitelerinin online işlemler bölümünden gerçekleştirebiliyorlar.

Emlak vergisinden muaf olanlar

Bazı vatandaşlar Emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Gelir durumu ve vatandaşların özel durumları nedeni ile sağlanan muafiyet hakkı temel olarak aylığı dışında geliri olmayan emekliler, geliri olmayanlar, şehit yakınları, engelli vatandaşlar, gaziler, vefat eden emekli, gazi, engelli yakınlarının brüt 200 metrekareyi geçmeyen ‘tek konutları’ için sağlanıyor.

Yorumlar (0)
15
açık