banner3

Konut Destek Paketi’nin açıklanmasının ardından fırsatçılık yapanlara cezalar başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu Konut Destek Paketi’nin ardından fırsatçılık yaparak, satılık konut fiyatlarında fahiş artış yapanlar hakkında yapılan denetimler ile birlikte ilk ceza kesildi.

GÜNDEM 19.05.2022, 21:48
Konut Destek Paketi’nin açıklanmasının ardından fırsatçılık yapanlara cezalar başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı ‘takipteyiz’ açıklamasının ardından, bakanlık fırsatçılar hakkında sıkı bir denetim yapmaya ve tespitler sonrası fırsatçılara ilk cezaları kesmeye başladı.

Konutta haksız fiyat artışlarına karşı Maliyenin emlakçılarla iş birliği yapacağı ve bu amaçla İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, İstanbul Emlakçılar Odası ve İTO Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi konut fiyatlarında ev sahipleri ve müteahhitlerin fahiş fiyat artışlarına karşı iş birliği gerçekleştireceği duyurulmuştu.

Konut stoku arz ve talebinde yaşanan dengesizlik konut satışlarında fırsatçılığa dönüştü. Konut Destek Paketi’nin açıklanmasıyla birlikte fırsatçıların rakamları yükseltmesi kamuoyunda tepki ile karşılandı.

Bakan Nebati’nin konut sektöründe devreye aldıkları uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya ve vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacaklarını duyurması ile birlikte ilgili kurum ve kuruluşlar da harekete geçti.

Bakanlık, yaptığı sıkı bir denetimlerde ilanları tek tek mercek altına aldı. Bu denetimlerde fırsatçılık yaptığı tespit edilen konut sahibi bir vatandaş, fırsatçılıktan dolayı kesilen 70.000 TL ceza ve 25 Bin TL de vergi ödemesi tebliği için maliyeye çağrıldı.

Yorumlar (0)
15
açık