Konut Alacaklar İçin 33 Bin Tl Destek Devletten

İlk defa konut sahibi olmak isteyenleri desteklemek için başlatılan konut hesabı uygulamasındaki asgari ödeme tutarı, her yıl yeniden değerleme oranına göre yükseltiliyor.

GÜNDEM 29.01.2021, 21:34 30.01.2021, 14:49
Konut Alacaklar İçin 33 Bin Tl Destek Devletten

Ev almak isteyenlere sunulan “konut hesabı desteği” uzun vadeli bir destek türü oluyor. Vatandaşlar, kendilerine, devletin anlaşması olduğu bankalardan konut hesabı açıp birikim yaptıklarında bu hesap üzerinden 33 bin TL'ye varan devlet desteği alma fırsatı buluyor.

Devlet katkılı konut hesabı sahibi olmak için başvurular 2021 yılında da yapılacak. Devlet desteğinde herhangi bir gelir koşulu bulunmuyor. Ancak devletin desteği uzun süreli ev alım planlamalarında geçerli oluyor. Konut hesabında 36 ay birikim yapanlara devlet desteği sağlanacak. Birikim yapılan süre 4 yıl ya da 5 yıl olursa devletin vereceği destek ödemeleri de yükselecek. Konut hesabında devletin yapacağı destek ödemeleri, yapılan kişinin hesapta yaptığı birikim tutarına göre değişiklik gösteriyor.

Vatandaşların bu destekten yararlanmak için, öncelikle konut hesabı anlaşmalı olan bir bankadan hesap açması gerekiyor. Ardından bu hesapta düzenli para biriktirilecek. Konut hesabına her ay, 3 ayda bir ya da 6 ayda bir para yatıracak, Ancak bu hesaptaki para istenildiği gibi kullanılamayacak. Yapılan birikim tutarına göre devlet destek sunacak.

Bankalardan konut hesabı açarak 36 ay ile 47 ay arasında birikim yapan vatandaşlar, bankada biriken paranın % 15'i kadar devlet desteği alabiliyor. En yüksek ödenecek devlet desteği 26 bin 995 TL olarak belirlendi.

48 ay ile 59 ay arasında birikim yapan vatandaşlara ödenecek en yüksek devlet desteği 29 bin 72 TL; 60 ay veya daha fazla birikim yapan vatandaşlara ödenecek en yüksek devlet desteği 33 bin 97 TL olarak belirlendi.

Yorumlar (0)
15
açık