banner3

Konut fiyatlarında Büyük Zamlar Bekleniyor

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları, artan maliyetler nedeniyle 2021’de büyük zamlar bekliyor.

GÜNDEM 30.01.2021, 08:33 01.02.2021, 10:54
Konut fiyatlarında Büyük Zamlar Bekleniyor

Ev hayali kuranlar vatandaşlar için 2021 yılı konut fiyatları açısından zamlarla, fiyat artışlarıyla geçecek bir yıl olacak gibi görülüyor. İnşaat malzemelerinde, demir, çimento ve diğer yapı malzemelerinde ardı ardına yaşanan büyük artışların, konut fiyatlarına zam olarak yansıyacağı belirtiliyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların önünde bulunan ikinci engel ise krediler olacak gibi görülüyor.  Giderek artış gösteren kredi faizleri nedeniyle kont sahibi olmak daha da zorlaşıyor.

2020 yılı rekor satışlar sonucunda Cumhuriyet tarihinin en fazla gayrimenkul satışı gerçekleştirildi. 2021 yılında ise zaten yüksek olan konut fiyatlarına zamlı fiyatların ekleneceği belirtiliyor. Bina ve inşaat maliyetlerinin artması konuta erişimi gittikçe zorlaştırıyor. Konut satışları için kampanyalar düzenlense bile fiyatlar yüksek kaldığı için satışların olumsuz etkileneceği belirtiliyor.

2021 yılı belirsizlikleri, konut kredilerinin artması ve sıfır konut üretiminde düşüşler ev sahibi olmak isteyenleri beklemeye itiyor. Son olarak ise inşaat malzemelerinde yaşanan artışlar işi daha da çıkmaza soktu.

Yorumlar (0)
15
açık