banner3

Kira fiyatları düzenlemesi için 3 bakanlık devrede

Tüm dünyada hızla atış kaydeden kira fiyatları karşısında hükümetler yüksek kira artışlarını önlemek için bazı tedbirlere başvuruyor. Ülkemizde de 3 bakanlık devreye girerek tavan fiyat dâhil bazı çözümler geliştirmeye çalışıyor.

GÜNDEM 23.05.2022, 10:34
Kira fiyatları düzenlemesi için 3 bakanlık devrede

1 yıl içinde 2-3 kat artış kaydeden kira fiyatlarında yaşanan yükseliş, konut sahibi olmayan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Yükselen döviz fiyatları ve enflasyonun artışı ile birlikte, ev kiraları hızlı bir artış kaydetti.

Konut sahibi olmayan vatandaşların yaşadığı bu sıkıntıya çözüm arayan hükümet, kira artışlarında fahiş fiyata artışları konusunda düzenleme yapmak için harekete geçiyor. Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıkları özellikle son aylarda tırmanışa geçen kira fiyatları için devreye giriyor. Serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale etmek için kolları sıvayan hükümetin masadaki ilk seçeneği tavan fiyat uygulamasının olacağı belirtiliyor.

Konu ile ilgili güzel bir gelişme üzerinde çalıştıklarını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır"  ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
15
açık